کابینت های وکیوم

کابینت وکیوم را می‌توان معجزه دستگاه برش CNC دانست. ساخت طرح‌ها و اشکال جذاب و متفاوت، قابلیتی است که فقط در نسل چهارم کابینت‌ها یعنی کابینت وکیوم وجود دارد و در کابینت‌های چوبی، فلزی و ام دی اف میسر نبود. مقاومت بالا در برابر رطوبت که معمولاً بلای جان کابینت‌ها و آشپزخانه‌ها است، مهمترین ویژگی کابینت وکیوم یا همان ممبران است.

کارشناسان ما در ایمکس با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته برش CNC و همچنین بهترین متریال‌های PVC برای روکش کابینت وکیوم، در خدمت شما هستند تا بهترین کابینت‌ها را برای شما تولید و نصب نمایند. فقط کافیست طرح مورد نظر خود را تصور کنید تا کابینت وکیوم معادل آن را از ایمکس تحویل بگیرید. اگر شما هم قصد دارید برای خانه خود کابینت وکیوم بزنید، در این مقاله همراه ما باشید تا اطلاعات کافی درباره کابینت وکیوم دریافت کنید.

نمونه عکس کابینت وکیوم

کابینت وکیوم چیست؟

کابینت وکیوم، نسل جدید کابینت در صنعت طراحی داخلی خانه به حساب می‌آید. در ابتدا برای ساخت کابینت، از انواع چوب استفاده می‌شد که به دلیل هزینه‌های بالا و طراحی‌های قدیمی، امروزه کابینت چوبی از مرکز توجه مصرف‌کنندگان خارج شده است. کابینت فلزی و MDF، نسل دوم و سوم کابینت بودند که همچنان در برخی از خانه‌ها استفاده می‌شوند. اما کابینت فلزی، امکان طراحی ندارد و کابینت MDF نیز با تمام ویژگی‌های مثبتی که دارد، در برابر رطوبت بسیار حساس است. به همین دلیل سازندگان به فکر طراحی نسل جدید کابینت افتادند که هم قابلیت طراحی بالایی داشته باشد و هم در برابر رطوبت، مقاومتر از کابینت ام دی اف باشد و از همه مهمتر اینکه هزینه‌های بالایی را به کارفرما تحمیل نکند. به این ترتیب، کابینت وکیوم پدید آمد.

برای ساخت این کابینت‌ها، با استفاده از تکنولوژی‌های جدید و دستگاه CNC، لایه‌ای از PVC را بر روی MDF می‌کشند. این لایه که در خلا و با چسب و تحت حرارت شدید به ام دی اف متصل می‌‎شود، به شما امکان آن را می‌‎دهد که هر طرح و رنگی که خواستید را بر روی کابینت خود اجرا کنید. برای اجرای طرح مورد علاقه شما، سازنده ابتدا طرح را روی MDF حکاکی می‎‌کند و سپس در دستگاه CNC، لایه PVC روی سطح MDF چسبانده می‌‎شود و به دلیل آن که صفحات PVC در رنگ‎های مختلف در بازار موجود است، بدون نیاز به رنگ آمیزی کابینت، می‌‎توانید رنگ مورد علاقه خود را استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که این روش برای ساخت تمام وسایل چوبی خانه، از جمله تخت و کمد نیز استفاده می‌شود.

کابینت وکیوم چیست

فرق کابینت وکیوم و ممبران

پیش از آنکه به بررسی مزایا و معایب کابینت وکیوم بپردازیم، لازم است به این پرسش پاسخ دهیم که فرق کابینت وکیوم و ممبران چیست؟ به کابینتی که روی آن را با روش وکیوم، روکش PVC زده باشند، کابینت ممبران می‌گویند و در واقع این 2 باهم تفاوتی ندارند. از اصطلاح کابینت وکیوم خیلی کم در بین کابینت‌کاران استفاده می‌شود. در ادامه ویژگی‌های مختلف کابینت وکیوم یا ممبران را بررسی خواهیم کرد.

مزایای کابینت وکیوم

امروزه استفاده از کابینت وکیوم، طرفداران بسیاری پیدا کرده است که دلیلش مزایای بسیار این مدل کابینت می‌باشد. در ادامه برخی از مزیت‌های کابینت ممبران را می‌خوانید:

زیبایی و شیک بودن و تنوع بالای کابینت وکیوم

درست است که کابینت برای نگهداری وسایل آشپزخانه استفاده می‌شود، اما به دلیل آن که بخش زیادی از آشپزخانه را در برمی‌گیرد، زیبایی و جذابیت کابینت، بر زیبایی آشپزخانه و به طبع، خانه شما تاثیر مستقیم می‌گذارد و به همین دلیل زیبایی کابینت، اهمیت بالایی دارد. کابینت‌های ممبران با تنوع بالایی که دارند، دست شما را برای انتخاب انواع طرح و رنگ باز می‌گذارند. شما می‌توانید مطابق با سلیقه خود و دکور کل خانه، از طرح‌های سنتی و مدرن، شلوغ و خلوت و رنگ‌های خاص یا خنثی استفاده نمایید.

مزایای کابینت وکیوم

اجرای طرح به صورت سه بعدی

در گذشته، اجرای طرح‌های پیچیده و شلوغ بر روی کابینت‌های چوبی، سخت و زمان بر بود و هزینه زیادی داشت. اما امروزه با دستگاه‎های جدید که در صنعت کابینت سازی ساخته شده، اجرای طرح‌های شلوغ و سخت بر روی کابینت وکیوم به راحتی انجام می‌شود و اقتصادی‌تر است. همچنین می‌توانید طرح مورد علاقه خود را پیش از اجرا، به صورت سه بعدی بسازید تا انتخاب برای شما راحت‎تر شود.

مقاومت بالا در برابر رطوبت

همان طور که گفته شد، لایه PVC برای محافظت از MDF در برابر رطوبت بر روی آن کشیده می‌شود. هنگام شستشو و تمیزکاری کابینت وکیوم، می‌توانید بدون نگرانی از آسیب دیدن کابینت در اثر رطوبت، تمیزکاری را انجام دهید.

عکس کابینت وکیوم

وزن سبک

کابینت وکیوم به دلیل ساختار خاص خود، وزن بسیار پایینی دارد و فشار کمتری به سیستم نگهدارنده خود وارد می‌کند. این ویژگی به خصوص برای کابینت‌هایی که به دیوار نصب می‌شوند بسیار مهم است. همچنین به دلیل وزن کم، فشار کمتری بر لولا، ریل و جک‌های کابینت وارد می‌شود و از این جهت، احتمال خرابی کابینت و طبع هزینه‌های جانبی شما، کاهش پیدا می‌کند.

سازگاری بالا با محیط زیست

یکی از نکات مهم درباره کابینت‌های ممبران این است که برای ساخت آن‌ها از MDF استفاده می‌شود که از الیاف و ضایعات چوب ساخته شده است و برای ساخت آن، نیازی به بریدن چوب و قطع کردن درخت نیست و از این جهت با محیط زیست سازگار می‌باشد.

معایب کابینت وکیوم

کابینت‌های ممبران نیز مانند هر سازه دیگری در کنار مزیت، معایبی نیز دارد که البته با رعایت برخی نکات می‌توان این معایب را به راحتی برطرف نمود. با این وجود، در این بخش معایب کابینت وکیوم را بررسی می‌کنیم تا با دانش بیشتری این کابینت را تهیه کنید.

معایب کابینت وکیوم

حساسیت بالا نسبت به کیفیت متریال

طبعا کیفیت هر محصولی با متریال نامرغوب پایین می‌آید. اما کابینت وکیوم نسبت به باکیفیت بودن متریال یا اجرای کار، بسیار حساس‌تر است و خیلی سریع آسیب می‌بیند. به همین دلیل است که کارشناسان ما در ایمکس به شما اطمینان می‌دهند در ساخت کابینت خانه شما، از بهترین چسب و PVC استفاده کنند و فرآیند CNC به بهترین شکل انجام شود تا کیفیت سفارش شما کاهش پیدا نکند.

نیاز به نظافت بیشتر در نوع براق

درکابینت وکیوم براق، لک دست روی بدنه کابینت می‌ماند و سرعت کثیفی آن بیشتر است. همچنین به دلیل طرح‎های زیادی که روی بدنه کابینت می‎‌زنند، نظافت این نوع کابینت‎ها سخت و زمان بر خواهد بود.

حساسیت در برابر گرما و آسیب

PVC کابینت آشپزخانه وکیوم را در برابر رطوبت مقاوم می‌کند. اما خود نسبت به گرما، نور آفتاب، حرارت و همچنین ضربه، بسیار حساس است و کابینت در برخورد با شعله گاز، بخار آب و برخورد اجسام نوک تیز، به سرعت آسیب می‌بیند. استفاده از متریال باکیفیت، تا حد زیادی این مشکل را حل می‌کند. اما در فضای آشپزخانه که کار با شعله و چاقو زیاد است، باید خیلی مراقب کابینت خود باشید.

سختی در تعمیر

چنانچه کابینت شما آسیب ببیند و بخشی از آن نیاز به تعویض داشته باشد، به احتمال زیاد برای پیدا کردن همان طرح و رنگ کابینت خود به مشکل خواهید خورد. چرا که طرح‌ها و رنگ‌های کابینت وکیوم بسیار زیاد است و طرح و رنگ شما به سختی پیدا خواهد شد.

مصنوعی بودن طرح

شاید این مورد چندان برای شما مهم نباشد. اما اگر به اصالت طرح کابینت خود اهمیت می‌دهید و می‌خواهید حتما کابینت آشپزخانه، طرح چوب باشد لازم است بدانید به دلیل لایه پلاستیکی PVC که روی سطح کابینت ممبران وجود دارد، بافتی مصنوعی و پلاستیک پیدا می‌کند.

کابینت وکیوم سفید، پرطرفدارترین رنگ کابینت

همان طور که ذکر شد، PVC در رنگ‌های متنوعی در بازار موجود است و شما به راحتی می‌توانید کابینت آشپزخانه خود را با رنگ‌های خاص و متنوع، سفارش دهید. البته کابینت وکیوم سفید، کابینت وکیوم طوسی و کابینت وکیوم قهوه ‌ای، بیشترین محبوبیت را در میان رنگ‌های مختلف ممبران دارند.

رنگ‌های سفید و طوسی خنثی هستند و برای آشپزخانه‌های کوچک مناسب‌تر می‌باشند. این رنگ‌ها با رنگ‌های متفاوتی ست می‌شوند. به همین دلیل اگر به وسایل آشپزخانه رنگی علاقه دارید از کابینت وکیوم طوسی یا سفید استفاده نمایید.

کابینت وکیوم قهوه ای نیز با القای رنگ چوب، حس خوبی به آشپزخانه شما می‌دهد. چنانچه مایل بودید از رنگ‌های دیگر استفاده کنید، می‌توانید از طراح ایمکس بخواهید طرح کابینت شما را به حالت سه بعدی درست کند و با رنگ‌های مختلف به شما نشان دهد تا به راحتی بتوانید بهترین رنگ را انتخاب نمایید.

تفاوت کابینت وکیوم و چوبی

کابینت چوبی، نسل اول کابینت بود که به دلیل سختی در اجرای طرح و هزینه‌های بالا و همچنین نیاز به قطع درخت برای ساخت این کابینت، از رده خارج شد. اما هنوز هم بسیاری از افراد کابینت‌هایی با رنگ چوب و طرح‌های سنتی را ترجیح می‌دهند. خوشبختانه باید به شما بگوییم ایمکس می‌تواند کابینت وکیوم شما را کاملا طرح چوب بزند.

اجرای طرح‌های سنتی روی کابینت وکیوم، با دستگاه CNC بسیار راحت و سریع انجام می‌شود و استفاده از کابینت وکیوم قهوه ای، کاملا حس کابینت چوبی را به شما می‌دهد. کابینت وکیوم سریع‌تر ساخته و راحت‌تر نصب می‌شود و نسبت به چوب طبیعی، ارزان‌تر است. وکیوم نسبت به چوب، وزن کمتری دارد و مقاومت آن نسبت به حرارت و رطوبت بیشتر می‌باشد. اگر به طرح چوب علاقه دارید، از طراحان ایمکس بخواهید طراحی کابینت شما را با وکیوم قهوه‌ای انجام دهند.

کابینت وکیوم قهوه ای

فرق کابینت وکیوم و های گلاس

فرآیند تولید کابینت های گلاس کاملا شبیه به ممبران می‌‎باشد. کابینت‌هایی که در آن روکش پلکسی گلاس را روی MDF می‌کشند، کابینت های گلاس نام دارد. این کابینت‌ها در رنگ‌ها و طرح‌های مختلف تولید می‌شوند و شفافیت و براقیت خاصی دارند که باعث زیبایی بیشتر آشپزخانه می‌شود و با انعکاس نور، روشنایی آشپزخانه شما را افزایش می‌دهد. رنگ سفید این کابینت، برای آشپزخانه‌های کوچک بسیار مناسب است. البته کابینت های گلاس، زود کثیف می‌شود و گرد و غبار و لک دست روی آن می‌ماند؛ اما نظافت آن نیز بسیار راحت است و سریع تمیز می‌شود. مشکل دیگر این کابینت این است که در برابر خط و خش، حساس است و زود آسیب می‌بیند.

یکی از تفاوت‌های کابینت وکیوم و های‌گلاس در قیمت آن است. به دلیل یکسان نبودن قیمت، نمی‌توان نظر دقیقی در این مورد داد؛ اما به طور کلی قیمت کابینت وکیوم از های گلاس بیشتر است. های گلاس نسبت به کابینت وکیوم حساس‌تر است و زودتر کثیف می‌شود و خط و خش برمی‌دارد. اما به طور کلی، مقاومت های‌گلاس از وکیوم بیشتر است. دیگر فرق کابینت وکیوم و های‌گلاس این است که کیفیت نهایی ممبران یا وکیوم، خیلی به سازنده آن وابسته است. در حالی که های‌گلاس این شدت از حساسیت را ندارد. البته ایمکس هر دو نمونه را با کیفیت عالی برای شما تولید می‌کند و در هر صورت شما می‌توانید از نتیجه کار خود مطمئن باشید.

برای ساخت طرح‌های نئوکلاسیک، از کابینت وکیوم و رنگ پلی اورتان استفاده می‌شود. در حالی که هایگلاس برای ساخت کابینت‌های مدرن کاربرد دارد.

قیمت کابینت وکیوم

به دلیل نوسانات بازار، نمی‌توان قیمت کابینت وکیوم را به درستی محاسبه کرد و لازم است هنگام خرید، از کارشناسان ایمکس قیمت به روز را استعلام فرمایید. همچنین توجه داشته باشید که قیمت نهایی کابینت به عوامل متعددی بستگی دارد که هر کدام می‌تواند تاثیر زیادی بر قیمت کابینت وکیوم شما داشته باشد. یکی از این عوامل، متراژ آشپزخانه شما می‌باشد. هرچه متراژ قابل کابینت زدن بیشتر باشد، هزینه‌های نهایی کار شما نیز بیشتر خواهد بود. در ادامه دیگر عوامل تاثیرگذار بر قیمت کابینت را بررسی می‌کنیم

جنس بدنه کابینت

بدنه کابینت مهم‌ترین بخش کابینت است و کیفیت آن تاثیری مستقیم بر کیفیت کل کابینت خواهد داشت. کابینت وکیوم از MDF ساخته می‌شود. هرچقدر کیفیت MDF کابینت شما بهتر باشد، هزینه نهایی کار نیز بیشتر خواهد بود. مقاومت در برابر نور، رطوبت و گرما، مقاومت در برابر تحمل وزن و فشار و ضخامت بالای MDF، کیفیت و به طبع، قیمت کابینت شما را بالاتر می‌برد. البته توجه داشته باشید که ضخامت‌های خیلی بالای MDF، فشار زیادی به لولای درب و ریل‌ها وارد می‌کند و می‌تواند به آن‌ها آسیب بزند.

طرح کابینت

همان طور که گفتیم، کابینت وکیوم با رنگ‌های بسیار متنوعی تولید می‌شود. همچنین این کابینت‌ها قابلیت آن را دارند که طرح مورد علاقه شما روی آن اجرا شود. با دیدن نمونه کارهای کابینت وکیوم در سایت ایمکس، احتمالا متوجه تنوع طراحی این کابینت‌ها خواهید شد. طرح مورد علاقه شما با دستگاه CNC روی درب و بدنه کابینت اجرا می‌شود. طبیعی‌ست هرچه طرح شما ظرافت و پیچیدگی بیشتری داشته باشد، یا رنگی که انتخاب می‌کنید خاص‌تر باشد، هزینه نهایی کار بیشتر خواهد شد.

نمونه کارهای کابینت وکیوم

روکش کابینت

در فرآیند تولید کابینت ممبران یا وکیوم، روکش از جنس PVC را تحت شرایطی خاص که پیش تر گفته شد، روی MDF می‌کشند. لایه‌های PVC توسط شرکت‌های مختلف و با کیفیت‌های متفاوت تولید می‌شود. هرچه روکش کابینت شما باکیفیت‌تر باشد، هزینه روکش و به طبع هزینه‌های نهایی شما نیز بیشتر می‌شود.

تکنولوژی روکش کابینت

علاوه بر کیفیت PVC، تکنولوژی وکیوم PVC روی MDF نیز بر قیمت نهایی تاثیر می‌گذارد. لازم است بدانید شرکت‌های مختلف از دستگاه‌های متفاوتی برای روکش زدن کابینت استفاده می‌کنند و هر چه دقت و کیفیت دستگاه بالاتر باشد، کیفیت نهایی کار بالاتر می ‎رود و این باعث بالا رفتن قیمت می‎ شود.

چسب روکش کابینت

در فرآیند روکش کردن MDF، از لایه‌ای چسب برای چسباندن PVC روی MDF استفاده می‌شود. این چسب توسط شرکت‌های مختلفی تولید می‌شود و کیفیت و هزینه‌های متفاوتی دارد. هرچه چسب استفاده شده در کابینت شما گران‌تر باشد، هزینه‌های نهایی کار بالاتر می‌رود.

قیمت کابینت وکیوم

نحوه محاسبه قیمت کابینت وکیوم

محاسبه دقیق قیمت کابینت وکیوم، کار راحتی نیست. زمانی که شما از پیمانکار قیمت می‌خواهید، او به شما بر حسب متر، قیمت می‌دهد. اما در حقیقت این قیمت مشکلات زیادی دارد و قیمت دقیق و نهایی کار، پس از طراحی کابینت‌های شما مشخص می‌شود؛ چرا که هر آیتم ضریب خاصی دارد و درصدی از قیمت یک متر کابینت را به خود اختصاص می‌دهد. ضریب هر نوع کابینت زمینی، دیواری، کمدی، ویترینی، اپن، جزیره ای، دکوراتیو و ... مقدار خاصی است که این ضریب با توجه به قیمت‌های روز متغیر است.

برای مثال اگر ضریب کابینت زمینی را 60درصد در نظر بگیریم و قیمت هر متر کابینت، 1 میلیون تومان باشد، در این صورت، قیمت هر متر کابینت زمینی 600 هزار تومان خواهد شد. حال اگر مثلا 10 متر کابینت زمینی داشته باشید، هزینه آن 6 میلیون خواهد شد. ضمناً قیمت هر متر کابینت نیز، با توجه به عواملی که در بخش قبل توضیح دادیم تعیین می‌شود.

سفارش کابینت وکیوم به ایمکس

همان طور که ملاحظه کردید، تمام بخش‌های کابینت وکیوم در کیفیت‌های متفاوتی تولید می‌شوند و استفاده از نمونه‌های کم‌کیفیت آن‌ها می‌تواند هزینه‌های شما را پایین‌تر بیاورد. اما اگر قصد سفارش کابینت وکیوم را دارید، کارشناسان ایمکس به شما توصیه می‌کنند که به هیچ عنوان به سراغ متریال بی‌کیفیت نروید و کیفیت را فدای قیمت نکنید. استفاده از MDF یا PVC نامرغوب و یا چسب بی‌کیفیت، نه تنها ظاهر کار شما را خراب می‌کند، بلکه عمر مفید کابینت را نیز پایین می‌آورد.

نکته دیگر اینکه، ترجیح آن است که به شرکت‌هایی سفارش کار بدهید که مثل ایمکس، تجهیزات ساخت کابینت مانند CNC های پیشرفته را داشته باشند. در واقع شرکت‌هایی که دستگاه‌های مخصوص را ندارند، کار تولید محصول شما را به دیگران واگذار می‌کنند و خود در واقع، فقط واسطه و نصاب هستند.

کارشناسان ما در ایمکس با استفاده از بهترین متریال‌ها و با در نظر گرفتن میزان بودجه مورد نظر و همچنین با توجه به طرح‌های مورد علاقه مشتریان عزیز، بهترین گزینه‌ها را برای تولید کابینت وکیوم به شما پیشنهاد خواهند داد. برای مشاوره بیشتر با ما تماس بگیرید.

ایمکس دکو مجری و طراح کابینت

شعبه ۱ : فروشگاه Imex سهروردی شمالی نرسیده به پالیزی پلاک ۶۷۱
۰۲۱۸۸۷۶۸۶۳۴
۰۹۱۲۱۰۶۵۲۲۶
شعبه ۲ : فروشگاه Doca بالاتر از بهشتی پلاک ۵۱۵
۰۲۱۸۸۷۳۴۳۸۶
۰۹۱۲۱۰۸۹۶۶۶
شعبه ۳ : فروشگاه Prana ضلع شمال غربی تقاطع سهروردی شمالی و بهشتی
۰۲۱۸۸۷۴۶۵۶۳
۰۹۱۲۱۰۵۷۱۴۵