کابینت آشپزخانه

آنچه در این مقاله میخوانید
    کابینت آشپزخانه

    آشپزخانه به‌عنوان قلب خانه شناخته می‌شود و برای همین است که باید از بهترین کابینت‌ها به‌عنوان دکوراسیون و کمک به کارهای مختلف از جمله حفظ نظم دهی آن محیط، برخوردار باشد.

    امروزه کابینت‌ آشپزخانه تلفیقی از بوفه و کمدهای مخصوص نگهداری وسایل و اشیاء است و از چوب، ام‌دی‌اف، پی‌وی‌سی و مواد خام مشابه دیگر تهیه و تولید می‌شود.

    کابینت از کی پا به آشپزخانه‌ها گذاشت؟

    قبل از این که به‌سراغ معرفی اجمالی انواع کابینت آشپزخانه برویم و درباره‌ی اهمیت داشتن کابینت کاربردی صحبت کنیم، لازم دانستیم کمی راجع‌به تاریخچه‌ی کابینت به بحث‌و‌گفتگو بپردازیم و بگوییم کابینت از کی پا به آشپزخانه‌ها گذاشت.

    کابینت در واقع یک کلمه‌ی فرانسوی است و لاتین آن به‌شکل (Cabinet) نوشته می‌شود. در متون تاریخچه کابینت، قاره‌ی اروپا را منشاء به وجود آمدن این کمد کاربردی در آشپزخانه می‌دانند.

    در اواخر دوره‌ی رنسانس، یعنی در سال 1300 میلادی، اولین بار ایتالیایی‌ها از کابینت در آشپزخانه‌های خود استفاده کردند. این کابینت‌ها در آن زمان، برای نگهداری ظروف ارزشمند در خانه‌ی افراد مرفه به‌کار گرفته می‌شدند.

    در قرن 16 تا 18 میلادی، انگلیسی‌ها و فرانسوی‌ها این کمدها را با چوب‌های مرغوبی مانند گردو می‌ساختند، آن را با ورق طلا و نقره مزین می‌کردند و این مساله باعث شده بود تا کابینت به یک کالای لوکس تبدیل شود.

    از زمانی که انقلاب صنعتی رخ داد، دیگر کابینت‌ها با دست ساخته نمی‌شدند و کالای کمیابی به‌حساب نمی‌آمدند. برای همین، قیمت آن‌ها کاهش پیدا کرد و اقشار مختلف قادر به استفاده از آن بودند.

    جالب است بدانید سری اول کابینت‌ها که توسط ماشین‌آلات به‌صورت انبوه تولید شدند، از جنس فلز بودند تا عموم مردم توانایی خرید آن را داشته باشند.

    اهمیت داشتن کابینت آشپزخانه کاربردی و زیبا

    کابینت‌های آشپزخانه در حال حاضر یکی از مهم‌ترین المان‌های دکوراسیون منزل به‌شمار می‌روند. برای همین است که افراد به زیبایی آن اهمیت بسیاری می‌دهند. البته تنها زیبایی و شیک بودن کابینت کافی نیست، بلکه باید کاربردی هم باشد.

    اگر ظاهر کابینت به‌خاطر نوع متریال مصرفی، سبک طراحی و هارمونی رنگ با دکوراسیون منزل هم‌خوانی نداشته باشد، آشپزخانه یک محیط بی‌روح به‌حساب می‌آید. همچنین زیبایی و شیک بودن دکوراسیون دیگر بخش‌های منزل را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

    در خصوص اهمیت کاربردی بودن کابینت آشپزخانه می‌توان این‌طور گفت که نداشتن جای کافی، آسان نبودن دسترسی به تمامی طبقات یا استفاده نکردن بهینه از فضا باعث می‌شود تا کابینت مانند یک کمد بلااستفاده به نظر برسد.

    حالا که متوجه شدید چرا باید یک کابینت کاربردی و زیبا برای آشپزخانه خود انتخاب کنید، در ادامه انواع کابینت آشپزخانه را معرفی خواهیم کرد.

    انواع کابینت آشپزخانه

    کابینت‌های آشپزخانه انواع و اقسام مختلفی دارند که از لحاظ متریال، رنگ، سبک طراحی و زحمت ساخت به چندین و چند نوع گوناگون دسته‌بندی می‌شوند.

    در زیر، با اصلی‌ترین دسته‌بندی‌های انواع کابینت‌ آشپزخانه آشنا می‌شوید.

    کابینت آشپزخانه از نظر جنس

    کابینت آشپزخانه

    •  کابینت‌های چوبی: این کابینت‌ها مناسب برای سبک کلاسیک و روستیک هستند. آن‌ها گران‌قیمت‌ترین کابینت‌های موجود در بازار به‌شمار می‌روند که آماده‌سازی و نصب آن‌ها نسبتا زمان‌بر خواهد بود.

    انواع کابینت آشپزخانه

    • کابینت‌های فلزی: این کابینت‌ها از قیمت ارزانی برخوردار هستند؛ اما، ممکن است هر از چند وقت یک بار نیاز به رنگ‌آمیزی مجدد داشته باشند. مقاومت این کابینت‌ها در برابر رطوبت کم است و سریعا زنگ می‌زنند.

    کابینت های آشپزخانه

    • کابینت‌های MDF: این کابینت‌ها از کالیته رنگ فوق‌العاده متنوعی برخوردار هستند. آن‌ها در برابر رطوبت و حرارت از خود مقاومت بالایی نشان می‌دهند. قیمتشان هم در مقایسه با کابینت‌های تمام چوب ارزان‌تر است.برای طراحی و اجرا کابینت ام دی اف می توانید از نیروهای متخصص بلا دکو کمک بگیرید.
    • کابینت‌های PVC: نگهداری از این نوع کابینت آشپزخانه بسیار آسان است و گستره‌ی تنوع رنگ آن به محبوبیت بیشتر این مدل کمک می‌کند. کابینت‌های پی‌وی‌سی از نظر کیفیت و قیمت گزینه‌ی قابل قبولی هستند؛ اما، چون تجزیه نمی‌شوند، دوستداران محیط‌زیست چندان به آن‌ها علاقه نشان نمی‌دهند.

    چه کابینتی برای آشپزخانه مناسب است؟

    • کابینت‌های های گلاس: نسل جدید کابینت‌های موجود در بازار هستند که با عنوان کابینت‌های آینه‌ای شناخته می‌شوند. تمیز کردن و نگهداری این کابینت‌ها آسان است؛ اما، باید بدانید در برابر خط و خش بسیار آسیب‌پذیر خواهند بود.

    کابینت آشپزخانه از نظر مدل

    انواع کابینت آشپزخانه

    • کابینت مدرن: این مدل از کابینت‌ها که امروزه بیشتر مورد استقبال قرار گرفته‌اند، ظاهری ساده و شیک دارند که عموما با رنگ‌های خنثی، دکوراسیون منازل به سبک مدرن را تکمیل می‌کنند.

    کابینت مخصوص آشپزخانه

    • کابینت سنتی: این مدل از کابینت‌ها به سبک سنتی غربی طراحی شده‌اند و گزینه‌ی مناسبی برای منازل با آشپزخانه‌های بزرگ هستند که چیدمان وسایل آن به سبک سلطنتی انجام شده است.

    کابینت آشپزخانه

    • کابینت لاکچری: این مدل از کابینت‌ها را با توجه به سبک هالیوودی طراحی می‌کنند. رنگ‌های جذاب یکی از مشخصه‌های این مدل از کابینت به‌شمار می‌رود. شکوه و عظمت از ویژگی‌های بارز این مدل کابینت آشپزخانه است.

    کابینت لاکچری برای آشپزخانه

    • کابینت فرانسوی: این کابینت‌ها از طراحی منحصر‌به‌فردی برخوردار هستند. قاب و دستگیره‌هایی که در طراحی این مدل کابینت به‌کار گرفته می‌شود، مشخصه‌ی اصلی آن‌ها به‌شمار می‌رود. اغلب کابینت‌های مدل فرانسوی در رنگ‌های گرم و ملایم تولید می‌شوند.

    کابینت مناسب آشپزخانه

    • کابینت روستیک: این سبک طرفداران خاص خود را دارد. متریال مصرفی در این کابینت‌ها چوب‌های پوسیده و فلزهای زنگ‌زده هستند.

    بخش‌های مختلف کابینت آشپزخانه

    برای داشتن یک انتخاب خوب، آشنایی با بخش‌های مختلف کابینت آشپزخانه و شناخت اجزای کاربردی در ساختار آن خالی از لطف نخواهد بود؛چون، چنین اطلاعاتی کمک می‌کند تا خرید موفق‌تری داشته باشید و بتوانید کابینتی را انتخاب کنید که یک عمر از نظر زیبایی و کاربردی بودن، حرف اول را بزند.

    • بدنه‌ی کابینت، اصلی‌تری بخش آن به‌شمار می‌رود. اصولا این بدنه‌ی اصلی را با نام یونیت هم می‌شناسند. بدنه‌ی اصلی در واقع همان اسکلت کابینت است که وسایلی از جمله کالاهای برقی، ظروف، قابلمه و حتی خوراکی در آن قرار می‌گیرد. یک بدنه در صورتی خوب و قابل قبول خواهد بود که از استحکام بالایی برخوردار باشد و بتواند وزن بالای وسایل را به‌خوبی تحمل کند.
    • درب کابینت، بخش دیگر مهم آن محسوب می‌شود. بد نیست بدانید درب‌ها اصلی‌ترین نقش را در ظاهر و زیبایی کابینت دارند. پس باید در انتخاب آن‌ها وسواس به خرج داد. تنوع طرح و رنگ درب کابینت بسیار قابل توجه است و هر کسی می‌تواند با توجه به سلیقه و سبک دکوراسیون منزل، زیباترین درب‌ها را انتخاب کند.
    • صفحه‌ی روی کابینت، بخش دیگری از اجزای کابینت است که باید علاوه‌بر زیبایی، از استجکام و مقاومت بالایی برخوردار باشد. برای صفحه‌ی روی کابینت متریال مختلفی به‌کار می‌گیرند که رایج‌ترین آن‌ها ام‌دی‌اف و پلی‌وود است. صفحه‌ی روی کابینت سنگی، یکی از گران‌قیمت‌ترین متریالی است که نه تنها زیبایی خیره‌کننده‌ای دارد، بلکه به‌علت داشتن مقاومت زیاد، وزن‌های بسیار زیاد را تحمل خواهد کرد.
    • اتصالات کابینت که یک جزء حائز اهمیت به‌حساب می‌آید، تا حدی می‌تواند تعیین‌کننده‌ی سطح کیفیت و میزان مرغوبیت کابینت باشد اتصالات خوب، ویژگی‌های منحصر‌به‌فردی از قبیل دوام زیاد، مقاومت عالی و استحکام بی‌نظیر را ایجاد می‌کند. اتصالات ریلی در حال حاضر، رایج‌ترین اتصالات مصرفی در ساخت کابینت‌های آشپزخانه هستند که قابلیت ریگلاژ شدن دارند و هر از چند وقت یک بار باید تنظیم شوند.
    • دستگیره‌ها شاید تا چند سال گذشته که کابینت‌هایی با طراحی مخفی به بازار عرضه نشده بودند، نقش اساسی در ساختار کابینت ایفا می‌کردند؛ اما، چون هنوز آن‌طور که باید و شاید کابینت‌های مخفی به رسمیت شناخته نشده‌اند، دستگیره کابینت را می‌توان یکی از بخش‌های مهم کابینت آشپزخانه دانست. دستگیره‌ها عموما از جنس برنز، برنج، چوب، سنگ، شیشه، پلاستیک و... تولید می‌شوند که هر یک مزایا و معایب خاص خود را دارند.

    سخن پایانی

    نمی‌توان در هیچ حالتی، اهمیت وجود کابینت زیبا و کاربردی در منزل را نادیده گرفت. پس اگر قصد سفارش و خرید کابینت آشپزخانه را دارید، توصیه می‌کنیم با وسواس بیشتری این کار را انجام دهید و آن را به‌کمک کسانی انتخاب کنید که در زمینه‌ی دکوراسیون سررشته دارند.

    11 اسفند 1399

    نظرات

    نام
    ایمیل
    نظر
    مقالات مرتبط
    ایمکس دکو

    گروه ایمکس با هدف ارائه‌ی محصولات چوبی با بالاترین کیفیت و پایین‌ترین قیمت به مشتریان عزیز پا به عرصه‌ی وجود گذاشت. هم اکنون توانسته با پیشرفت روزافرون خود تیمی حرفه ای تشکیل دهد. این تیم را طراحان، سازندگان و نصابان خبره همراهی می‌کنند. در حال حاضر تمرکز اصلی تیم ایمکس بر طراحی، ساخت و نصب کابینت، کمد و انواع دکوراسیون‌های منزل ساخته شده از چوب و مصنوعات چوبی است.

    مشاهده پروژه انجام شده

    نیاز به مشاوره دارید؟