کابینت کمدی چیست؟

آنچه در این مقاله میخوانید
    کابینت کمدی چیست؟

    کابینت کمدی اصطلاحی است که هر روز بیشتر و بیشتر درباره‌ی آن می‌شنویم و اینترنت، پر شده از ایده‌ها و طرح‌های مختلف برای این مدل از کابینت‌ها. این در حالی است که بسیاری هنوز از چیستی این کابینت‌ها، مزایا و معایب آن‌ها آگاه نیستند. بر‌اساس تعریف آکادمیک کابینت‌های کمدی در علم دکوراسیون، این کابینت‌ها محفظه‌هایی هستند که چهارچوبی یک سره از روی زمین تا نزدیکی‌های سقف دارند. درست مانند ساختار یک کمد، با این تفاوت مهم که کمد در درون دیوار تعبیه می‌شود و کابینت‌های کمدی غالبا حالت اکسترنال دارند. توجه داشته باشید که می‌توان این کابینت‌ها را به‌صورت توکار نیز طراحی کرد. اینکه بخواهید از چه طرح و ایده‌ای برای ساختن این مدل از کابینت‌ها استفاده کنید، جدای از طرح کلی آشپزخانه به دکوپاژهای کابینت نیز بستگی دارد. اگر شما هم یکی از افرادی هستید که قصد تعبیه‌ی این مدل از کابینت‌ها در آشپزخانه‌ی خود را دارند، در ادامه با بررسی همه جانبه‌ی آن‌ها شما را در مسیر انتخاب بهتر یاری خواهیم داد.

    برای طراحی کابینت از مشاوران بلا دکو کمک بگیرید.شماره تماس:۸۸۱۷۵۱۹۴- ۰۲۱

    کابینت کمدی

    منظور از کابینت کمدی چیست؟

    قبل از هرچیزی بیایید نگاهی دیگر به اصطلاح کابینت‌ کمدی بیندازیم. به بیان ساده، کابینت‌های کمدی از نظر ابعاد عمودی طویل‌تر از کابینت‌های عادی هستند. به دلیل ظاهر یک سره و بلند آن‌ها، به جای لفظ کمدی گاهی از اصطلاح کابینت ایستاده نیز برای معرفی این کابینت‌ها استفاده می‌شود. تعبیه‌ی این کابینت‌ها در دکوراسیون منزل، امر جدیدی نیست و این کابینت‌ها پیش از این هم به شکل‌های مختلف در دکوراسیون آشپزخانه حضور داشتند. تا به حال، استفاده از این کابینت‌ها بیشتر محدود به فضای کنار یخچال می‌شد.

    اگرچه تعبیه‌ی این کابینت‌ها در فضای کنار یخچال همچنان طرحی کلاسیک و زیبا محسوب می‌شود، امروزه طرح‌های جدیدی برای شکل تعبیه‌ی کابینت‌های ایستاده ابداع شده که علاوه بر زیبایی، فضای مفید موجود در آشپزخانه را نیز افزایش می‌دهند. فاصله گرفتن از طراحی‌های کلاسیک و افزایش میزان کارآمدی در کنار یکدیگر، باعث شده که اصطلاح کابینت ایستاده یا کمدی امروزه بیشتر از قبل شنیده شود.

    در تعریف امروزی، کابینت کمدی کابینتی است که از نظر ابعاد ارتفاع بیشتری از کابینت‌های عادی دارند، فضای مفید آشپزخانه را افزایش می‌دهند و از نظر شکل طراحی شامل گستره‌ی وسیعی از مدل‌های کلاسیک تا مدرن می‌شوند.

    انواع کابینت کمدی

    انواع کابینت کمدی

    با در نظر گرفتن فاکتورهای محیطی به غیر از دکوپاژ کلی کابینت، می‌توان ایده‌های مختلفی را در طراحی کابینت‌های ایستاده به کار گرفت. با این حال فارغ از ایده‌ها و طرح‌های نوآورانه، کابینت‌های ایستاده براساس مدل‌های ساختاری و ظاهری در دسته‌های مختلفی قرار می‌گیرند که در ادامه درباره‌ی آن‌ها صحبت خواهیم کرد.

    مدل اولی که می‌توان آن را مورد بررسی قرار "مدل یک سره و بدون در" است. این کابینت‌ها معمولا به‌عنوان محفظه‌ای برای تعبیه‌ی فر، مایکروویو، ماشین ظرف‌شویی و لوازمی از این دست طراحی می‌شوند. با توجه به ابعاد لوازم آشپزخانه‌ای که قصد دارید آن‌ها را در کابینت ایستاده بچینید، ارتفاع قفسه‌ها می‌توانند با یکدیگر متفاوت باشند.

    درِ مدل بعدی کابینت ایستاده، درست مانند درِ یک کمد باز و بسته می‌شود. به درِ این دسته از کابینت‌های کمدی "درِ بازشو" می‌گوییم. با توجه به عرض کابینت و جنس در، ممکن است حین طراحی دو درِ مجزا برای این کابینت‌ها در نظر گرفته شود. این کار به‌منظور متعادل نگه داشتن وزن درب کابینت نسبت به توان لولا‌ها انجام می‌گیرد.

    در صورت در اختیار داشتن فضای مناسب و عدم تمایل به نصب درب باز شو، می‌توانید از درب یک سره‌ی ریلی استفاده کنید.

    کابینت کمدی چه مزایا و معایبی دارد؟

    به غیر از درب‌های یک سره، می‌توانید کابینت خود را به حالت طبقه‌طبقه طراحی کنید و برای هر طبقه یک در کشویی در نظر بگیرید. طراحی کشویی کابینت، جدای از اینکه امکان طبقه‌بندی‌ بهتر وسایل آشپزخانه را در اختیارتان می‌گذارد، محیط باز بیشتری نیز در اختیارتان قرار می‌دهد. اگر طراح کابینتان خوش سلیقه باشد، می‌تواند با طراحی کشوها در ابعاد مختلف، کارایی آنچه طراحی کرده است را به شکلی هارمونیک افزایش دهد.

    درِ کابینت می‌تواند از جنس‌های مختلفی اعم از چوبی، فلزی و شیشه‌ای باشد. استفاده از درب شیشه‌ای جدای از ظرافت در طراحی، سلیقه‌ی خاص کارفرما را نیز طلب می‌کند. خود شیشه نیز انواعی از مات تا شفاف دارد که می‌توان براساس دکوراسیون کلی منزل درباره‌ی نوع آن تصمیم گرفت.

    با ترکیب هر کدام از انواع کابینت کمدی با یکدیگر نیز می‌توان به طرح‌هایی نو، زیبا و کاربردی دست پیدا کرد. ضمنا کابینت‌های کمدی از نظر هندسی نیز می‌توانند شکل‌های گوناگونی داشته باشند. لازم است شکل هندسی این کابینت‌ها براساس محیط آشپزخانه به بهینه‌ترین شکل ممکن طراحی شود.

    کابینت کمدی چه مزایا و معایبی دارد؟

    کابینت کمدی چه مزایا و معایبی دارد؟

    کابینت‌های کمدی نیز مانند همه‌ی المان‌هایی که می‌توان از آن‌ها برای طراحی آشپزخانه کمک گرفت، مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. از جمله مزایای این کابینت‌ها می‌توان به کاربرد آن‌ها در افزایش میزان زیبایی آشپزخانه، نقش موثر آن‌ها در بهینه سازی فضای آشپزخانه به کمک المان‌های ساختاری مانند میز کار اینترنال و قفسه، افزایش روشنایی فضای آشپزخانه و نقش آن‌ها در در ایجاد هارمونی ظاهری مدرن اشاره کرد.

    در سوی دیگر، مواردی همچون دشواری احتمالی دسترسی به همه بخش‌های کابینت، جاگیر بودن آن‌ها در حالت اکسترنال و دست و پاگیر بودن احتمالی درب یکسره‌ی کابینت‌ها از جمله معایب این نوع کابینت‌ها محصوب می‌شوند.

    برای طراحی کابینت کمدی چه چیزهایی باید در نظر گرفته شود؟

    برای طراحی کابینت کمدی چه چیزهایی باید در نظر گرفته شود؟

    از جمله مهم‌ترین فاکتورهایی که باید حین طراحی کابینت کمدی در نظر گرفته شوند، می‌توان به فضای تعبیه آن‌ها و کاربردشان اشاره کرد.

    بسته به اینکه بخواهید این کابینت‌ها را در چه فضایی تعبیه کنید، باید از شکل‌ها، ابعاد، طرح‌ها و جنس‌های مختلف برای تولید آن‌ها استفاده کنید. برای مثال برخی از محیط‌ها از نظر طولی آن‌قدر بزرگ نیستند که بشود کابینتی با درب بازشو در آن‌ها کار گذاشت. از طرف دیگر، ممکن است محل تعبیه‌ی کابینت به گونه‌ای نباشد که بتوان فضای درونی آن را به کمک درب کشویی پوشش داد. یا حتی عمق کابینت، ممکن است کم‌تر از آن باشد که بخواهید از مدل‌های بدون درب استفاده کنید؛ بنابراین، توجه به فاکتورهای محیطی یکی از اصلی‌ترین مواردی است که باید پیش از طراحی کابینت کمدی مورد توجه قرار بگیرد.

    مورد بعدی که لازم است پیش از طراحی نهایی کابینت کمدی در نظر گرفته شود، کاربرد این کابینت‌ها است. همان طور که گفته شد، بسته به اینکه بخواهید از این کابینت‌ها به چه منظور استفاده کنید، می‌توان آن را به شکل‌ها و مدل‌های متفاوتی طراحی کرد.

    یکی از مهم‌ترین المان‌ها حین طراحی کابینت ایستاده، عمق این کابینت‌ها است. حداقل عمق این کابینت‌ها باید به گونه‌ای باشد که بتواند آن را از حالت قفسه خارج کرده و به کابینت تبدیل کند. بسته به مکان تعبیه کابینت و کاربرد آن، می‌توان المان‌های مختلفی را به‌عنوان ضرورت در طراحی این کابینت‌ها در نظر گرفت. برای مثال، تعبیه حداقل دو درب بازشو در کابینت‌های ایستاده‌ای که عرض بیش از 60 سانتی متر داشته باشند ضرورت تلقی می‌شود.

    کابینت کمدی برای چه آشپزخانه هایی مناسب است؟

    کابینت کمدی برای چه آشپزخانه هایی مناسب است؟

    کابینت‌های کمدی، به درد همه‌ی آشپزخانه‌ها می‌خورند. فرقی نمی‌کند که محیط آشپزخانه‌ی منزلتان کوچک باشد یا بزرگ، این کابینت‌ها جای خود را در دکوراسیون آشپزخانه پیدا می‌کنند. در آشپزخانه‌های کوچک‌تر این کابینت‌ها به‌عنوان المانی برای بهره‌وری بیشتر از فضا و در آشپزخانه‌های بزرگ‌تر، از آن‌ها برای مدیریت فضای موجود و زیباسازی استفاده می‌شود.

    سخن آخر

    کابینت‌های ایستاده جایگاه خود را از دوران دکوراسیون کلاسیک تا امروزه که مدرنیته بر صنعت دکور حاکم شده حفظ کرده‌اند. ثبات جایگاه این کابینت‌ها در عرصه‌ی دکوراسیون، وابسته به ساختار کاربردی آن‌ها است. با این حال، با توجه به وابستگی شدید میزان کاربرد این کابینت‌ها به شکل طراحی و وابستگی شکل طراحی به محیط، لازم است کار طراحی این کابینت‌ها را به فردی بسپارید که هم دانش طراحی داشته باشد و هم بتواند محیط را به‌خوبی آنالیز کند. بدین ترتیب، محصولی که در نهایت به آن دست خواهید یافت، از نظر ظاهر و کاربرد بی‌نظیر خواهد بود.

    سوالات متداول کابینت کمدی

    1- کابینت کمدی چیست؟

    کابینت کمدی آشپزخانه (Kitchen Pantry Cabinet) یک نوع کابینت است که به منظور ذخیره و نگهداری انواع مواد غذایی و لوازم آشپزی در آشپزخانه طراحی می شود. این کابینت معمولاً شامل یک یا چند قفسه با ارتفاع بلند و عرض و عمق مناسب برای جایگذاری انواع لوازم آشپزخانه، از جمله ظروف غذایی، پکیج‌های غذایی، مواد خشک، غذاهای کنسروی، ماکارونی و غیره می‌شود.

    2- ابعاد کابینت کمدی چقدر است؟

    ارتفاع کابینت کمدی بین 180 تا 220 سانتی متر، عرض آن حدودا 60 تا 120 سانتی متر و عمقی در حدود 30 تا 60 سانتی متر دارد.

    01 خرداد 1400

    نظرات

    نام
    ایمیل
    نظر
    مقالات مرتبط
    ایمکس دکو

    گروه ایمکس با هدف ارائه‌ی محصولات چوبی با بالاترین کیفیت و پایین‌ترین قیمت به مشتریان عزیز پا به عرصه‌ی وجود گذاشت. هم اکنون توانسته با پیشرفت روزافرون خود تیمی حرفه ای تشکیل دهد. این تیم را طراحان، سازندگان و نصابان خبره همراهی می‌کنند. در حال حاضر تمرکز اصلی تیم ایمکس بر طراحی، ساخت و نصب کابینت، کمد و انواع دکوراسیون‌های منزل ساخته شده از چوب و مصنوعات چوبی است.

    مشاهده پروژه انجام شده

    نیاز به مشاوره دارید؟