انواع چوب برای کابینت آشپزخانه را بشناسید

آنچه در این مقاله میخوانید
    انواع چوب برای کابینت آشپزخانه را بشناسید

    استفاده از کابینت‌های چوبی یک ویژگی کلاسیک در هر آشپزخانه‌ای است. کابینت‌های چوبی چه رنگ‌آمیزی شوند و چه با همان رنگ طبیعی خودشان مورد استفاده قرار گیرند، تقریباً با هر نوع سبک طراحی، انطباق می‌یابند و به همین خاطر نیز بسیار پرطرف‌دار و محبوب هستند. کابینت‌ها را اغلب با تخته‌های سه‌لا که با چوب، روکش شده‌اند می‌سازند تا میزان هزینه‌ها کاهش یابد. استفاده از چوب برای ساخت کابینت‌های آشپزخانه، جلوه بهتری خواهد داشت. همچنین چوب به ‌عنوان یک عنصر طبیعی، طبیعت را به خانه شما خواهد آورد. البته نگهداری از کابینت‌های چوبی کمی دقت و توجه می‌طلبد؛ زیرا با افزایش بیش از حد رطوبت، حالت طبیعی چوب از دست خواهد رفت. به همین خاطر چوب‌های به ‌کار رفته در ساخت کابینت‌ها باید تماماً با مواد ضد رطوبت روکش شده باشند. نوع چوبی که در ساخت کابینت به کار می‌رود نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مقاله به بررسی انواع چوب برای کابینت آشپزخانه خواهیم پرداخت و به این سؤال پاسخ می‌دهیم که چه نوع چوبی برای کابینت مناسب است ؟

    با اصول طراحی کابینت آشپزخانه بیشتر آشنا شوید.

    انواع چوب کابینت آشپزخانه

    کابینت‌هایی که تمام‌چوب هستند، از لحاظ زیبایی بی‌نظیرند و هیچ‌گاه قدیمی نمی‌شوند. کابینت‌های چوبی محیط را گرم می‌کنند و ست ‌کردن سایر وسایل با آنها بسیار آسان است. اما متأسفانه با گذشت زمان تغییر شکل می‌دهند و ترک می‌خورند و هزینه بالایی هم دارند. از طرفی زمان تولید کابینت‌های چوبی تقریبا 3 برابر زمان تولید کابینت‌های ام‌دی‌اف است. همچنین شیت‌های چوبی بزرگ و یک‌تکه به ‌ندرت یافت می‌شوند. به همین خاطر برای ساخت کابینت‌ها یا درب‌های چوبی باید از چند تکه چوب استفاده کرد که این موضوع باعث ایجاد ترک در آنها بر اثر وجود رطوبت می‌شود. نکته دیگری که در استفاده از چوب طبیعی وجود دارد این هست که در ساخت چارچوب‌ها نمی‌توان کاری کرد که خطوط چوب که به راپود چوب معروف هستند همه در یک جهت باشند. معمولاً در ارتفاع، جهت خطوط به صورت عمودی است ولی در عرض، به سمت چپ و راست خواهند بود. البته در نظر بسیاری از افراد، این موضوع که در ضمن ملاکی برای شناخت چوب طبیعی از غیرطبیعی است، باعث زیبایی بیشتر چوب هم هست. انواع چوب کابینت آشپزخانه به چند دسته تقسیم می‌شوند:

    چوب‌های طبیعی

    یکی از مهمترین انواع چوب برای کابینت آشپزخانه، چوب‌های طبیعی هستند که نقش و نگارهای زیبایی دارند مانند: چوب بلوط، چوب گردو و چوب زبان‌گنجشک که پر از نقش‌ونگار هستند. علاوه بر چوب‌های نام ‌برده ‌شده، چوب‌های ملچ و افرا هم هستند که نقش‌ونگار کمتری دارند. چوب بلوط در دو نوع کانادایی و ایرانی موجود است. رنگ چوب‌ها بسته به اینکه پیر باشند یا جوان، می‌تواند تیره یا روشن باشد. برای مثال چوب گردو هر چه جوان‌تر باشد روشن‌تر است و هر چه پیرتر باشد تیره‌تر است.

    برای طراحی کابینت تمام چوب آشپزخانه خود با ما در ارتباط باشید.

    خوب است بدانید که چوب‌هایی که از مناطق سردسیری به دست می‌آیند، چگالی بالاتر و مقاومت بیشتری دارند. برای مثال چوب گردویی که از مناطق سردسیری مانند سنندج به دست می‌آید، در برابر سرما و گرما و رطوبت، مقاومت بسیار بالایی دارد و بسیار زیباست. معمولاً زمان‌هایی که می‌خواهیم از چوب‌های خودرنگ استفاده کنیم یعنی از هیچ رنگی استفاده نکنیم، معمولاً از چوب افرا یا گردو استفاده می‌شود. در واقع برای رنگ‌های روشن از چوبهایی مانند افرا و برای رنگ‌های تیره از چوب گردو استفاده می‌شود. چوب گردو از قهوه‌ای روشن تا قهوه‌ای بسیار تیره یافت می‌شود که دومی به گردوی سیاه معروف می‌باشد.

    انواع چوب برای کابینت آشپزخانه

    چوب‌های فراوری شده

    یکی دیگر از مهمترین انواع چوب برای کابینت آشپزخانه چوب‌هایی هستند که با فراوری بر روی چوب‌های طبیعی به دست می‌آیند. به طور مثال چوب‌های چندلایه مانند پلی‌وودها (Playwood) از این دسته هستند. معمولاً برای اینکه شیت‌های بزرگ‌تری داشته باشیم و از پیچ‌خوردگی چوب‌های طبیعی که زنده هستند جلوگیری شود، آنها را به‌صورت چندلایه می‌سازند که تخته سه‌لا معروف‌ترین آنهاست. در حال حاضر چوب‌های پلی‌وود از 14 لایه تشکیل می‌شود که به تخته هفت‌لا معروف است.

    در ساخت چوب‌های چندلایه، برای لایه‌های وسطی از چوب‌های ارزان‌قیمت و برای لایه‌های بیرونی یا روکش‌ها از انواع بلوط، گردو، زبان گنجشک، ملچ و چوب روسی استفاده می‌شود. البته چوب روسی کمتر استفاده می‌شود چون زیبایی چندانی ندارد اما مقاومت بسیار بالایی دارد.

    نوع دیگری از چوب‌های فراوری شده به نام ترمووود (Thermowood) شناخته می‌شود که کانادایی هستند که کاملاً به صورت فراوری شده هستند. این چوب‌ها بسیار سبک و مقاوم‌اند و تقریباً مانند آلومینیوم در مقابل رطوبت دوام دارند. به همین دلیل حتی در نمای ساختمان و روف‌گاردن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    چه نوع چوبی برای کابینت مناسب است

    ام‌دی‌اف‌ها

    دسته بعدی در انواع چوب برای کابینت آشپزخانه، ام‌دی‌اف‌ها هستند که در واقع به نوعی چوب فرآوری‌شده محسوب می‌شود. ام دی اف(MDF) مخفف عبارت Medium Density Fiberboard که نوعی تخته فیبر است که از خُرده چوب یا مواردی مانند ساغه غلات، برنج، نیشکر و ... تهیه می‌شود که به کمک چسب و مواد افزودنی و همچنین پرس و گرما به شکل ورق ام‌‌دی‌اف در آمده‌اند.

    برای طراحی کابینت ام دی اف مد نظر خود با طراحان ما در ارتباط باشید.

    ام‌دی‌اف‌ها طرح‌ها، رنگ‌ها و ضخامت‌های مختلفی دارند. ضخامت چوب‌های ام‌دی‌اف از 16 میلی‌متر تا 42 میلی‌متر است. از ضخامت 42 میلی‌متری آن برای آشپزخانه‌های کلاسیک استفاده می‌شود و برای آشپزخانه‌های مدرن ضخامت 16 تا 20 میلی‌متر مورد استفاده قرار می‌گیرد. انتخاب این ضخامت، بستگی به نوع برند و روکش ام دی اف هم دارد. روکش‌های ام‌دی‌اف شامل سه نوع مات، براق و طرح چوب است. طرح چوب آن هم شامل دو دسته برجسته و مسطح است. در این نوع خُلل و فُرجی وجود دارد که باعث می‌شود شباهت بیشتری به چوب طبیعی داشته باشد.

    نوع مات آن‌ها هم شامل دو دسته با ضخامت 2/1 و 2/0 میلی متر است. بسیاری از برندهای شناخته مانند AGT از ضخامت 2/0 میلیمتر استفاده می‌کنند. نوع براق هم شامل شش دسته مختلف است که شامل هایگلاس، پلی گلاس، تاپیکس، کریستالی و ... هستند. ضخامت نوع براق از ضخامت 2/0 میلیمتر در هایگلاس و پلی گلاس شروع می‌شود و تا 3 میلیمتر در روکشهای کریستالی متغیر است. روکش‌های کریستالی بیشتر در طرح‌های آینه‌ای و شیشه‌ای مانند کمدهای دیواری استفاده می‌شوند. در نوع براق معمولاً از طرح چوب هم استفاده می‌شود که علاوه بر براق بودن دارای زیبایی و نقوش چوب هم هستند. از مزیت های این محصول، نظافت آسان و عدم لک‌پذیری است. همچنین کابینت‌هایی که از این محصولات در آنها استفاده می‌شود به دلیل بازتاب نور و خاصیت آینه‌ای که دارند، باعث بزرگتر دیده شدن آشپزخانه و دلبازتر شدن آن خواهند بود.

    انواع رنگ‌آمیزی چوب‌ها

    برای رنگ‌آمیزی انواع چوب برای کابینت آشپزخانه چند حالت وجود دارد:

    استفاده از براق‌کننده

    گاهی تنها از یک براق‌کننده استفاده می‌شود که با نام کیلر و سیلر شناخته می‌شوند. با این روش، رنگ چوب حفظ می‌شود و فقط به کمک براق‌کننده، محافظت بیشتری از چوب به عمل می‌آید.

    استفاده از لاک الکل

    در این روش برای تیره‌کردن چوب‌ها از لاک الکل استفاده می‌کنند و رنگ یا براق‌کننده خاصی استفاده نمی‌شود.

    سن‌بلاست

    گاهی چوب‌ها را با فشار آب شست‌وشو می‌دهند تا بافت‌های ضعیف‌تر آنها از بین برود و بافت‌های قویتر و آوندهای چوب برجسته‌تر گردد. این چوب‌ها سطح صافی نخواهند داشت و نقش چوب در آنها به راحتی قابل مشاهده است که مورد پسند بسیاری از افراد واقع می‌شوند. در این نوع کارها، از رنگ‌های پوششی استفاده نمی‌شود و معمولاً فقط از روغن‌کاری استفاده می‌گردد تا هم دوام چوب در برابر رطوبت بیشتر شود و موریانه‌ها به آن نزدیک نشوند و هم زیبایی خود را به خوبی نشان دهند.

    انواع چوب کابینت

    رنگ پوششی

    در این روش، چوب را با یک رنگ متفاوت می‌پوشانند و کاملاً آن را رنگ می‌کنند. یکی از ویژگی‌های مهم کارهای پوششی این است که مشتریان محترم هیچ محدودیتی در انتخاب رنگ ندارند و می‌توانند از بی‌نهایت رنگ موجود، رنگ دلخواه خود را انتخاب کند. برای مثال بسیاری از مشتریان برای ست کردن رنگ‌های آشپزخانه با رنگ مورد نظر خود، با تحویل تکه‌ای از مبل، پرده یا هر چیز دیگر به ایمکس، رنگ مورد نظر خود را سفارش می‌دهند. این ویژگی در ام‌دی‌اف‌ها که با رنگ‌های زیادی از آن در بازار یافت نمی‌شوند و یا حتی در چوب‌های طبیعی وجود ندارد.

    برای رنگ‌آمیزی با رنگ‌های پوششی از چوب‌های ارزان‌قیمت مانند چوب روسی استفاده می‌گردد. برای مثال در رنگ‌آمیزی با رنگ پلی‌اورتان، هیچ نقشی از چوب مشاهده نمی‌شود به همین دلیل است که از چوب‌های ارزان‌قیمت برای آنها استفاده می‌شود. رنگ‌های پوششی بیشتر برای ام‌دی‌اف کاربرد دارد به نحوی که ام‌دی‌اف را CNC می‌کنند و سپس انواع رنگ‌های براق، نیمه براق، مات و سوپرمات را روی آنها می‌زنند.

    بهترین نوع چوب برای کابینت آشپزخانه

    با توجه به مطالبی که در بالا بیان شد پاسخ به این سؤال که چه نوع چوبی برای کابینت مناسب است کاملاً بستگی به میزان هزینه در نظر گرفته شده و همچنین سلیقه مشتریان محترم دارد. برای مثال اگر مقاومت چوب و ماندگاری کابینت و در عین حال استفاده از چوب طبیعی، اهمیت زیادی برای شما دارد بهتر است از چوب‌های گردو که در مناطق سردسیری مانند سنندج وجود دارد استفاده نمایید ولی اگر به دنیال زیبایی و دلبازتر شدن آشپزخانه خود هستید بهتر است از ام دی اف براق استفاده نمایید. در مجموع با توجه به تنوع زیاد انواع چوب برای کابینت آشپزخانه، پاسخ به این سوال که چه نوع چوبی برای کابینت مناسب هست، کمی دشوار می‌باشد و بستگی به فاکتورهای متعددی دارد.

    انتخاب بهترین نوع چوب برای کابینت آشپزخانه در ایمکس

    پیشنهاد می‌کنیم از طریق مشاوره با کارشناسان ایمکس بهترین نوع چوب برای کابینت آشپزخانه خود را انتخاب کنید. کارشناسان ما با در نظر گرفتن ویژگی‌هایی مانند ابعاد آشپزخانه، میزان نورگیری، منطقه آب‌وهوایی، میزان هزینه در نظر گرفته شده توسط مشتریان عزیز و همچنین سلیقه مد نظر آنها، بهترین نوع چوب برای کابینت آشپزخانه را به آنها پیشنهاد خواهند داد.

    بهترین نوع چوب برای کابینت آشپزخانه

    سخن پایانی

    این واقعیت که بودن در طبیعت، حس سرزندگی ‌و نشاط برای ما به ارمغان می‌آورد انکارناپذیر است. با شرایط دنیای کنونی و مشغله‌های بی‌شمار به ‌ندرت پیش می‌آید که وقتمان را در طبیعت بگذرانیم؛ بنابراین چه چیزی بهتر از این که طبیعت را به خانه بیاوریم؟ یک پیشنهاد خوب این است که کابینت‌های آشپزخانه‌تان را با چوب‌های طبیعی بسازید. در انتخاب انواع چوب برای کابینت آشپزخانه فاکتورهای زیادی از جمله میزان استحکام، رنگ‌پذیری، ساختار و ... را باید در نظر گرفت تا در نهایت کابینت‌هایی زیبا و بادوام داشته باشید.

    11 دی 1401

    نظرات

    نام
    ایمیل
    نظر
    مقالات مرتبط
    ایمکس دکو

    گروه ایمکس با هدف ارائه‌ی محصولات چوبی با بالاترین کیفیت و پایین‌ترین قیمت به مشتریان عزیز پا به عرصه‌ی وجود گذاشت. هم اکنون توانسته با پیشرفت روزافرون خود تیمی حرفه ای تشکیل دهد. این تیم را طراحان، سازندگان و نصابان خبره همراهی می‌کنند. در حال حاضر تمرکز اصلی تیم ایمکس بر طراحی، ساخت و نصب کابینت، کمد و انواع دکوراسیون‌های منزل ساخته شده از چوب و مصنوعات چوبی است.

    مشاهده پروژه انجام شده

    نیاز به مشاوره دارید؟