معرفی انواع ریل کابینت

آنچه در این مقاله میخوانید
    معرفی انواع ریل کابینت

    یکی از اجزایی که در طرح ظاهری کابینت‌ها دیده نمی‌شود ولی تأثیر زیادی در سهولت استفاده و زیبایی کابینت دارد، ریل‌ها هستند. به همین دلیل خیلی از افراد معمولاً توجهی به نوع ریل‌ها ندارند و هنگامی به نوع یا جنس آنها حساسیت پیدا می‌کنند که کار از کار گذشته است و یک کشو یا درب ریلی خراب، روی دست آنها باقی مانده است.

    ریل‌ها در طراحی آشپزخانه‌های مدرن در نقاط ویژه یا خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند و به دو نوع معمولی و تاچ (لمسی) تقسیم می‌شوند. در این مقاله قصد داریم به انواع ریل‌هایی که در کابینت‌های آشپزخانه مختلف استفاده می‌شود اشاره نماییم تا بتوانید هنگام سفارش ساخت کابینت، بهترین و مناسب‌ترین نوع ریل را انتخاب نمایید و در صورت نیاز به درب ریلی، نقاط مورد نظر را به خوبی تشخیص دهید.

    انواع ریل برای کشو و درب

    ریل‌هایی که در ساخت کشوها و درب‌های ریلی استفاده می‌شوند، انواع مختلفی دارند. این ریل‌ها عبارت هستند از:

     ریل ساچمه‌ای

    این ریل‌ها تحمل وزن نسبتاً پایینی دارند و به همین خاطر نیز در ساخت انواع کشو مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    ریل تاندوم باکس

    این ریل‌ها از دسته ریل‌های آرام‌بند هستند و از محکم بسته‌شدن کابینت‌ها جلوگیری می‌کنند.

    ریل لگراباکس

    از این نوع ریل‌ها، در ساخت کابینت‌های تاچ استفاده می‌شود. این ریل‌ها بسیار ظریف و انعطاف‌پذیرند.

    بیشتر بخوانید: چرا کمد ریلی انتخاب بهتری است؟

    معمولاً ریل‌ها به دو صورت کلی باز و بسته می‌شوند:

    • ریلی‌هایی که به‌ صورت معمولی و با کشیدن یا هل دادن باز و بسته می‌شوند.
    • ریل‌هایی که به ‌صورت تاچ (لمسی) باز و بسته می‌شوند و در دو نوع فشاری و برقی هستند.

    کابینت‌هایی که ریل معمولی دارند معمولاً دارای دستگیره هستند. کابینت‌های تاچ دستگیره ندارند و با فشار یا لمس دست، باز و بسته می‌شوند. برخی از ریل‌های معمولی شامل آرام‌بند هستند و برخی دیگر خیر.

    داشتن آرام‌بند کمک می‌کند تا ریل در مدت بیشتری کار کند و استفاده ایمن و راحت‌تری از آن داشته باشید. همچنین این ریل‌ها شامل انواع و اقسام دیواره هستند. برای مثال دیواره‌های فلزی کوتاه و بلند دارند که نوع بلند آنها حداکثر 20 سانتی‌متر است.

    بعضی از انواع ریل‌ها هم دیواره‌های شیشه‌ای دارند. این ریل‌ها با تحمل وزن‌های مختلف از 10 تا 70 کیلوگرم، دارای عمق‌های متفاوتی می‌باشند. معمولاً از ریل‌های با عمق 50 سانتی‌متر در ساخت کابینت‌های با عرض حدود 55 سانتی‌متر استفاده می‌شود.

    انواع ریل کابینت

    استفاده از ریل‌ها در کابینت

    از ریل‌ها برای ساخت کشوی ریلی و یا درب ریلی در کابینت آشپزخانه استفاده می‌شود. این موضوع سبب می‌شود که باز و بسته کردن کابینت آسان‌تر شود و یا نیاز به فضای مورد نیاز جهت باز و بسته شدن درب‌ها رفع شود. معمولاً خیلی به ‌ندرت پیش می‌آید که از درب‌های ریلی در کابینت‌ها استفاده شود مگر در موارد خاص. برای مثال زمانی که ستونی در نزدیکی کابینت قرار گرفته است یا وقتی که آرک در نزدیکی کابینت‌های دیواری قرار دارد.

    بیشتر بخوانید: مزایا و معایب کابینت بدون دستگیره

    درب‌های ریلی به دلیل جلو و عقب بودن ریل‌ها و ورود گرد و خاک به کابینت از درزی که بین آنها قرار دارد، توسط خانمهای خانه‌دار مورد اقبال قرار نمی‌گیرند. با این حال استفاده از درب‌های ریلی در برخی از موارد ممکن است به استفاده آسان و افزایش زیبایی کابینت‌ها کمک ‌کند. این وضعیت ممکن است به خصوص در آشپزخانه‌های کوچک برای رسیدن به حداکثر بهره‌وری از فضا به وجود آید. شما می‌توانید روی کمک کارشناسان ایمکس برای طراحی درب‌های ریلی در نقاط مورد نیاز حساب ویژه باز کنید.

    البته لازم به ذکر است که استفاده از ریل تنها در کابینت‌های زمینی (درب یا کشو) مرسوم است و در موارد بسیار نادر از ریل در کابینت دیواری استفاده می‌شود. چون تسلط بر درب ریلی یا کشوی ریلی در ارتفاع بالا برای افراد سخت است. البته خیلی به ندرت از کابینت‌های کشویی و ریل‌دار با عمق کم در ارتفاع حدود 150 سانتی‌متر استفاده می‌شود که معمولاً برای جای ادویه و وسایل مشابه می‌باشد.

    درب ریلی کابینت

    مزایا و معایب ریل‌های تاچ

    خیلی از افراد در مورد ریل‌های معمولی، آشنایی لازم را دارند ولی در مورد ریل‌های تاچ خوب است در مورد مزایا و معایب آنها بیشتر بدانیم. ریل‌های تاچ نیازی به دستگیره ندارند زیرا به کمک فنر و با یک فشار ساده باز و بسته می‌شوند. از ایرادات این نوع ریل‌ها این است که موقع باز و بسته‌شدن، صدا تولید می‌کنند و برای بسته شدن باید توسط کاربر به طور کامل بسته شوند، این در حالی است که ریل‌های دیگر خودبخود بسته می‌شوند به خصوص ریل‌هایی که دارای آرام‌بند هستند.

    یکی دیگر از معایب این نوع ریل‌ها این است که در کشوهای با عرض 80، 90 و 100 باید حتماً مرکز کشو را فشار دهید تا باز شود. این موضوع به این دلیل است که در ساخت کشوهای ریلی از دو ریل (یکی در سمت چپ و یکی در سمت راست) استفاده می‌شود؛ بنابراین اگر کشو را از گوشه فشار دهید، ممکن است یک ریل باز شود و دیگری بسته بماند. این ریل‌ها برای ساخت کشوهای مخفی بسیار مناسب هستند و برای مواردی مانند کشوهای باریک در زیر فر ایده آل هستند.

    بیشتر بخوانید: راهنمای انتخاب بهترین جک کابینت

    نوع برقی ریل‌های تاچ هزینه بالایی دارد اما خوبی آنها این است که تنها با یک لمس کوچک، باز و بسته می‌شوند. برای بسیاری از افراد این موضوع ممکن است یک مزیت محسوب شود ولی برخی از مصرف‌کنندگان از باز شدن این کشوها به محض کوچکترین تماس با آنها، گلایه داشته‌اند. یکی از نقاط ضعف این کشوها به خصوص در خانه‌هایی که کودک دارند این است که بچه ها با کوچکترین تماس و ضربه می‌توانند آنها را باز کنند و این موضوع باعث کاهش ایمنی ریل‌های تاچ برقی در چنین خانه‌هایی می‌گردد. با تمام این احوال، این نوع ریل‌ها و کشوها در طراحی کابینت‌های مدرن که از دستگیره استفاده نمی‌شود، بسیار پرکاربرد هستند و باعث زیبایی و جذابیت زیادی خواهند شد.

    بهترین ریل کابینتمشاوره رایگان انتخاب ریل برای کابینت‌ها در ایمکس

    به دلیل بی‌اطلاعی بسیاری از مشتریان از انواع ریل و نحوه استفاده از آنها، معمولاً انتخاب ریل برای کابینت توسط طراحان کابینت صورت می‌گیرد و امکان انتخاب خاصی برای مشتریان ایجاد نمی‌شود. همین موضوع باعث می‌شود که گاهی مشتریان بعد از نصب کابینت و پس از مدتی استفاده از آنها، به معایب ریل‌های کابینت خود پی ببرند و از عدم انتخاب درست آنها ناراضی شوند.

    خوشبختانه کارشناسان و طراحان ما در ایمکس این مشکل را هم به خوبی حل کرده‌اند و شما می‌توانید در هنگام سفارش و طراحی کابینت خود، مشورت‌های لازم در این مورد را دریافت نمایید و با چشمانی باز به انتخاب نوع ریل مورد نظر بپردارید و حتی در صورت نیاز به در‌ب یا کشوی ریلی، بخش اختصاصی آن در کابینت را تعیین نمایید.

    16 بهمن 1401

    نظرات

    نام
    ایمیل
    نظر
    مقالات مرتبط
    ایمکس دکو

    گروه ایمکس با هدف ارائه‌ی محصولات چوبی با بالاترین کیفیت و پایین‌ترین قیمت به مشتریان عزیز پا به عرصه‌ی وجود گذاشت. هم اکنون توانسته با پیشرفت روزافرون خود تیمی حرفه ای تشکیل دهد. این تیم را طراحان، سازندگان و نصابان خبره همراهی می‌کنند. در حال حاضر تمرکز اصلی تیم ایمکس بر طراحی، ساخت و نصب کابینت، کمد و انواع دکوراسیون‌های منزل ساخته شده از چوب و مصنوعات چوبی است.

    مشاهده پروژه انجام شده

    نیاز به مشاوره دارید؟