انواع اکسسوری کابینت آشپزخانه

آنچه در این مقاله میخوانید
    انواع اکسسوری کابینت آشپزخانه

    وقتی به ظاهر کابینت‌های امروزی نگاه می‌کنید، شباهت زیادی به کابینت‌های قدیمی دارند. اما وقتی درب کابینت‌ها را باز می‌کنید، با دنیایی از شگفتی رو به رو خواهید شد. اکسسوری کابینت، معجزه‌ایست که توانسته فضای آشپزخانه‌های امروزی را کاربردی‌تر کند.

    با توجه به این که امروزه فضای آشپزخانه‌ها کوچک‌تر و وسایل آشپزخانه بیشتر شده است، بدون استفاده از اکسسوری کابینت، نمی‌توانید آشپزخانه‌ای مرتب و تمیز داشته باشید. اکسسوری کابینت تمام فضای آشپزخانه را به بهترین شکل استفاده می‌کند و فضای پرتی باقی نمی‌گذارد.

    شرکت ایمکس با استفاده از بهترین طراحان دکوراسیون داخلی، بهترین سیستم کابینت بندی را برای آشپزخانه شما طراحی می‌کند و همچنین با استفاده از بهترین برندهای اکسسوری کابینت، فضای آشپزخانه را بهینه سازی می‌نماید. اگر شما هم قصد سفارش کابینت به ایمکس را دارید و می‌خواهید بدانید اکسسوری کابینت چیست؟ تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

    اکسسوری کابینت چیست؟

    واژه اکسسوری (accessory) به معنای لوازم جانبی است و اکسسوری کابینت، اصولاً به تجهیزات کمکی گفته می‌شود که کاربری کابینت‌ها را بیشتر و راحت‌تر می‌کند. اکسسوری های کابینت آشپزخانه از 2 جهت کاربرد دارند. یکی برای کاربردی کردن فضاهایی که در سبک قدیمی کابینت بندی، کاربرد چندانی نداشتند؛ مانند کنار گاز یا داخل سینک ظرفشویی.

    دوم برای بهینه کردن فضاهایی که در گذشته نیز استفاده می‌شدند. مثلاً در سبک سنتی طراحی کابینت نیز طبقات و کشوها استفاده می‌شدند اما اکسسوری‌های کابینت، کاربرد این فضاها را بیشتر کرده است. در دنیای امروز که آشپزخانه‌ها کوچک‌تر و وسایل آشپزخانه بیشتر شده است، استفاده از اکسسوری‌های کابینت آشپزخانه ضروری‌ است و بدون آن‌ها نمی‌توان تمام وسایل آشپزخانه را داخل کابینت‌ها جا داد. این ابزارها در ابعاد و اشکال مختلف تولید می‌شوند که در ادامه تمام آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

    انواع اکسسوری‌ کابینت

    در طراحی‌های امروزی کابینت‌ها، نحوه طراحی به شکلی‌ است که بتوان بیشترین استفاده را از فضا کرد. در سبک امروزی، توجه ویژه‌ای به فضاهای پرت، از جمله کنار گاز، ماشین لباسشویی و بخش‌های پشتی کابینت‌های گوشه‌ای شده است. هر یک از این اکسسوری‌ها، متناسب با فضای آشپزخانه و نیاز شما، به اشکال مختلفی طراحی می‌شوند. در این بخش برخی از مشهورترین انواع اکسسوری کابینت آشپزخانه را معرفی خواهیم کرد.

    کابینت کنج یا مجیک کرنر

    کابینت گوشه‌های آشپزخانه معمولاً حالت L پیدا می‌کنند و بخش پشتی آن‌ها، عمیق و غیرقابل دسترس می‌شود. این بخش کابینت معمولاً بلااستفاده می‌ماند؛ چرا که دسترسی به آن سخت است و نه امکان گذاشتن یا برداشتن وسیله‌ها را دارد و نه امکان تمیزکاری مناسب. اما در سبک جدید طراحی کابینت، به وسیله انواع اکسسوری‌ داخل کابینت، این بخش نیز قابل استفاده شده است.

    طراحان ایمکس می‌توانند متناسب با سلیقه شما و فضای آشپزخانه، از صفحه‌های ریلی که به طور کامل از کابینت خارج می‌شوند و یا صفحه‌های لوبیایی استفاده کنند. صفحه‌های چرخشی نیز برای کاربردی کردن کابینت‌های گوشه، گزینه مناسبی می‌باشند. گاهی این بخش را با درب L‌ مانند طراحی می‌کنند. همچنین می‌توان به عنوان کشو از این بخش استفاده کرد که در این صورت کشو حالت L خواهد داشت و برای کاربردی شدن، داخل آن نیز باید طراحی شود.

    کابینت سوپری و یخچال دار

    در فضای سنتی آشپزخانه معمولاً فضای بین کابینت‌های زمینی و دیواری بلااستفاده است. اما در آشپزخانه‌های امروزی که کوچک‌تر هستند، ما نیاز به استفاده از تمام فضا داریم؛ برای این کار می‌توانیم از کابینت‌های سوپری استفاده کنیم.

    این کابینت‌ها به صورت ایستاده، تمام فضای زمین تا نیمه دیوار و گاهی تا سقف را پر می‌کنند و فضای مناسبی برای نگهداری مواد خوراکی، شوینده‌ها و ظروف هستند. داخل کابینت سوپری به صورت کشویی یا طبقه‌دار طراحی می‌شود. در برخی از مدل‌ها می‌توان از طبقات ریلی نیز استفاده کرد که کاملاً بیرون می‌آیند.

    نکته جالب درباره اکسسوری کابینت این است که می‌توان داخل آن را فن گذاشت تا فضا خنک شود. به این مدل کابینت، سوپری یخچال‌دار می‌گویند که فضای مناسبی برای نگهداری از انواع مواد غذایی و سبزیجات ایجاد می‌کند. با داشتن یک کابینت سوپری یخچال‌دار، از شر شلوغی‌های یخچال خلاص می‌شوید.

    انواع اکسسوری کابینت

    کابینت سوپری زمینی

    علت نام گذاری این کابینت آن است که فضای داخلی آن به کابینت‌های سوپری شبیه می‌باشد. این کابینت‌ها معمولاً به صورت ریلی طراحی می‌شوند. در این صورت برای استفاده از فضای کوچک کنار گاز و گذاشتن ادویه‌ها و یا برای قرار دادن در کنار لباسشویی و گذاشتن مواد شوینده، مناسب هستند.

    مدل دیگر کابینت سوپری زمینی به صورت درب‌دار مانند کابینت‌های معمولی ساخته می‌شود. با این تفاوت که داخل آن سبد یا قفسه‌های ریلی گذاشته می‌شود. کابینت سوپری زمینی، گزینه مناسبی برای استفاده از فضای کابینت زیر سینک می‌باشد که در بخش‌های بعدی به آن می‌پردازیم.

    بیشتر بخوانید: سفارش کابینت لاکچری در ایمکس

    کشو

    یکی از مهم‌ترین انواع اکسسوری داخل کابینت که می‌تواند فضای آشپزخانه شما را بهینه کند، کشو می‌باشد. در طراحی‌های قدیمی نیز برای آشپزخانه کشو در نظر گرفته می‌شد اما امروزه انواع کشوها با کاربردهای مختلف در فضای آشپزخانه اجرا می‌شوند که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

    کشوی ظروف شکستنی

    یکی از مشکلات ظروف شکستنی این است که داخل کابینت یا کشو روی هم سر می‌خورند و می‌شکنند. برای همین داخل کشوی ظروف، تکه چوب‌هایی شبیه به ستون طراحی می‌شود و اطراف ظروف قرار می‌گیرند تا مانع از سر خوردن و شکستن آن‌ها شوند.

    کشوی قابلمه

    با وجود این کشو در آشپزخانه، دیگر نیازی به روی هم گذاشتن قابلمه‌ها ندارید و دسترسی شما به تمام قابلمه‌ها راحت‌تر خواهد بود. همچنین صفحه‌ای مورب داخل کشو گذاشته می‌شود که برای نگهداری از درب قابلمه‌ها کاربرد دارد. این اکسسوری کابینت را می‌توان متناسب با نیاز شما، با اشکال و ابعاد مختلف طراحی و اجرا کرد.

    انواع کشو کابینت

    کشوی زیر گازی

    تنوع طراحی این کشوها بسیار زیاد است و معمولاً متناسب با سلیقه شما انجام می‌شود. کشوهای زیر گازی شامل کشوی قاشق و چنگال و کشوی چاقوها می‌شود. می‌توانید کشو را برای نگهداری ابزار پخت غذا نیز طراحی کنید. رایج‌ترین نوع این اکسسوری کابینت، کشوی نگهداری از ابزار پخت غذاست.

    قفسه و کشوی ادویه

    کشوهای نگهداری ادویه معمولا به دو شکل ساخته می‌شوند؛ یا داخل آنها صفحه‌های مورب گذاشته می‌شود تا ادویه داخل کشو به صورت خوابیده قرار بگیرد، یا داخل کشو را قفسه بندی می‌کنند که هر شیشه ادویه داخل یک قفسه به صورت ایستاده قرار بگیرد. این کشوها برای نگهداری از حبوبات نیز کاربرد دارند.

    قفسه‌های ادویه مانند کابینت‌های سوپری زمینی طراحی می‌شوند و معمولاً کنار گاز هستند. همچنین کابینت‌ها با قفسه‌های چرخشی برای نگهداری از ادویه و حبوبات مناسب می‌باشند.

    انواع اکسسوری‌های زیر سینک

    یکی از انواع اکسسوری های کابینت آشپزخانه، اکسسوری زیر سینک ظرفشویی است که به 2 دلیل حساسیت بالایی دارد. اول اینکه لوله راه آب از وسط کابینت رد می‌شود و فضای کابینت را اشغال می‌کند. دوم اینکه این کابینت در معرض خیس شدن و جذب رطوبت قرار دارد و نمی‌توان هر وسیله‌ای را در آن گذاشت.

    استفاده از ورق PVC به جای MDF از خراب شدن کابینت زیر سینک جلوگیری می‌کند. با این وجود بهتر است در این کابینت فقط مواد شوینده و سطل زباله گذاشته شود. در ادامه برخی از اکسسوری کابینت زیر سینک را معرفی می‌کنیم.

    باکس های نظم دهنده

    این باکس‌ها که به صورت ریلی ساخته می‌شوند و می‌توانند کاملا از کابینت خارج شوند، وسیله مناسبی برای استفاده از فضای زیر سینک می‌باشند. به این دلیل که می‌توان باکس‌ها را در ابعاد مختلف ساخت و در بخش‌های آزاد کابینت نصب کرد. شرکت ایمکس این باکس‌ها را با PVC می‌سازد تا در اثر برخورد رطوبت خراب نشوند.

    باکس نظم دهنده

    کشوهای U شکل

    در بخش قبل اشاره کردیم که کشوها دسترسی به وسایل آشپزخانه را راحت‌تر می‌نمایند. کشوهای U شکل، تمام فضای اطراف لوله‌ها را پر می‌کنند و ابزاری مناسب برای بهینه کردن این فضا هستند. چند کشوی U شکل زیر سینک، می‌تواند محیط مناسبی برای نگهداری از مواد شوینده باشد.

    کشوهای داشبوردی

    این اکسسوری کابینت متناسب با فضای آزاد زیر سینک طراحی می‌شود. کشوی داشبوردی، یک کشوی شیب‌دار کوچک است که فضای خالی کنار سینک را پر می‌کند و محل مناسبی برای نگهداری اسکاچ می‌باشد. با وجود اینکه کشوی داشبوردی کوچک است اما تاثیر زیادی بر کاربردی کردن کابینت ظرفشویی دارد.

    انواع قفسه

    انواع قفسه از جنس VPC و یا فلزی ساخته می‌شوند و می‌توانند از تمام محیط آزاد اطراف سینک استفاده کنند. طراحی این قفسه‌ها نیز متناسب با فضای خالی کابینت انجام می‌شود.

    انواع قفسه کابینت

    کابینت سوپرمارکتی ظرفشویی

    در بخش قبل به طور مفصل کابینت سوپرمارکتی را معرفی کردیم. این کابینت تمام محیط زیر سینک را طبقه بندی می‌کند. طبقه‌ها به محفظه کاذبی وصل هستند و با باز شدن درب، بیرون می‌آیند و دسترسی به وسایل را راحت‌تر می‌کنند.

    تجهیزات جدید اکسسوری کابینت

    به جز انواع اکسسوری های کابینت، بعضی از تجهیزات جدید که در دسته اکسسوری کابینت قرار می‌گیرند نیز برای بهینه کردن فضای کابینت استفاده می‌شوند. توجه داشته باشید که اغلب این تجهیزات، باید روی کابینت‌ها نصب شوند و در صورت تمایل به داشتن آن‌ها، باید پیش از اجرای کابینت، آن را سفارش دهید.

    سطل زباله کشویی

    سطل زباله کشویی، هم می‌تواند بخشی از اکسسوری آشپزخانه باشد و هم به صورت مجزا خریداری و نصب شود. این سطل زباله‌ها به صورت تکی یا دوقلو (برای تفکیک زباله) به صورت یک کشو داخل کابینت زیر سینک قرار می‌گیرند. دسترسی به سطل زباله کشویی با این طراحی خاص بسیار راحت‌تر شده است.

    بعضی از سطل‌های کشویی را به صورت کابینت کشویی یا کابینت با درب مورب طراحی می‌کنند. همچنین برخی از انواع سطل‌های کشویی برای نگهداری برنج یا مواد غذایی دیگر کاربرد دارند که در این صورت داخل کابینت‌های دیگر نصب می‌شوند.

    سطل زباله کشویی

    انواع پایه‌ها و استندها

    نگهداری از وسایل کوچک که همیشه باید در دسترس باشند، یکی از معضلات آشپزخانه است. انواع پایه‌ها و استندها در اکسسوری کابینت، داخل فضای کابینت، روی درب یا روی صفحه کابینت قرار می‌گیرند و نگهدارنده مناسبی برای سینی، تخته برش، قیچی آشپزخانه و وسایل مشابه هستند.

    از این استندها می‌توانید برای گذاشتن اسکاچ در کنار ظرفشویی و یا به عنوان نگهدارنده برخی مواد شوینده نیز استفاده کنید. همچنین از استندها برای طبقه بندی داخل کابینت‌های معمولی نیز استفاده می‌شود.

    پریز توکار

    در آشپزخانه انواع وسایل برقی استفاده می‌شود و این یعنی همه جای آشپزخانه باید پریز برق داشته باشد. اما معمولاً روی دیوار آشپزخانه به اندازه کافی پریز نیست. یا ممکن است در آشپزخانه خود جزیره داشته باشید که در این صورت، جزیره به دیوارهای اطراف آشپزخانه دسترسی ندارد. در این شرایط پریز توکار به کمک شما می‌آید.

    این اکسسوری کابینت که پریز مخفی یا پریز رومیز نیز نام دارد، دسترسی به برق در تمام آشپزخانه را برای شما فراهم می‌کند. این پریزها به صورت استوانه‌ای و مستطیلی تخت ساخته می‌شوند.

    انواع آبچکان

    آبچکان یکی از قدیمی‌ترین اجزای آشپزخانه است. با این وجود نمونه‌های جدید آبچکان در مدل های اکسسوری کابینت آشپزخانه، کاربردهای بسیار بیشتری نسبت به انواع قدیمی آن دارد. برخی از این آبچکان‌ها در کابینت نصب می‌شوند و برخی دیگر که به صورت رومیزی طراحی شده‌اند را می‌توانید به صورت مجزا خریداری کنید.

    کدام یک از مدل‌ های اکسسوری کابینت آشپزخانه را استفاده کنیم؟

    حال که با انواع اکسسوری کابینت آشنا شدید، احتمالاً برای شما سوال پیش آمده که کدام یک از این اکسسوری‌ها برای آشپزخانه شما مناسب‌تر است. طبیعتا تمام آشپزخانه‌ها، امکان استفاده از تمام مدل‌های اکسسوری کابینت را ندارند؛ یا استفاده از آن‌ها، آشپزخانه را شلوغ و نامرتب ‌می‌کند که این برخلاف هدف نصب اکسسوری‌های کابینت است. بنابراین لازم است چند اکسسوری را برای طراحی کابینت‌های خود انتخاب کنید. اما این انتخاب برای افراد غیرحرفه‌ای سخت است.

    متخصصان ما در ایمکس ابتدا آشپزخانه شما را اندازه گیری می‌کنند و سپس بر اساس ابعاد و مدل بنای آشپزخانه، کابینت‌های شما را در محیط سه بعدی طراحی می‌نمایند. انواع اکسسوری‌های کابینت بر اساس علاقه شما و نظر کارشناسان انتخاب می‌شود و در نهایت مدل تایید شده در فضای 3 بعدی برای اجرا به کارگاه فرستاده خواهد شد. بنابراین نیازی نیست نگران بالا رفتن هزینه‌ها و یا شلوغ شدن آشپزخانه خود باشید.

    بهترین برند اکسسوری کابینت

    قیمت اکسسوری کابینت

    قیمت هر اکسسوری کابینت، بسته به نوع طراحی و برند سازنده آن متفاوت است. توجه داشته باشید که قیمت این اکسسوری‌ها بر هزینه نهایی طراحی و اجرای کابینت تاثیر می‌گذارد. بنابراین پیش از تکمیل سفارش، حتما قیمت روز هر اکسسوری را از کارشناسان ایمکس استعلام کنید. کارشناسان ما تلاش می‌کنند که بهترین طراحی کابینت را با کمترین هزینه برای شما انجام دهند. ما از بهترین برندهای اکسسوری استفاده می‌کنیم که تا سال‌های زیادی سالم می‌مانند و نیاز به ترمیم یا تعویض نخواهند داشت.

    بدون اکسسوری کابینت، جا دادن تمام وسایل در آشپزخانه‌های کوچک امروزی تقریبا غیرممکن به نظر می‌رسد. اکسسوری‌ها با افزایش بهره وری از فضای آشپزخانه، تحول مهمی در طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه ایجاد کرده‌اند. آنچه در این مقاله معرفی شد، تنها بخشی از اکسسوری‌های کابینت آشپزخانه است که می‌توانید آن‌ها را در آشپزخانه خود داشته باشید. برای آگاهی از انواع دیگر مدل‌های اکسسوری کابینت آشپزخانه، با کارشناسان ما در ایمکس تماس بگیرید.

    29 فروردین 1402

    نظرات

    نام
    ایمیل
    نظر
    مقالات مرتبط
    ایمکس دکو

    گروه ایمکس با هدف ارائه‌ی محصولات چوبی با بالاترین کیفیت و پایین‌ترین قیمت به مشتریان عزیز پا به عرصه‌ی وجود گذاشت. هم اکنون توانسته با پیشرفت روزافرون خود تیمی حرفه ای تشکیل دهد. این تیم را طراحان، سازندگان و نصابان خبره همراهی می‌کنند. در حال حاضر تمرکز اصلی تیم ایمکس بر طراحی، ساخت و نصب کابینت، کمد و انواع دکوراسیون‌های منزل ساخته شده از چوب و مصنوعات چوبی است.

    مشاهده پروژه انجام شده

    نیاز به مشاوره دارید؟