کابینت مات، حس آرامش در کنار سهولت در تمیزکاری

آنچه در این مقاله میخوانید
    کابینت مات، حس آرامش در کنار سهولت در تمیزکاری

    ایجاد حس آرامش و سهولت در تمیز کردن را می‌توان دو ویژگی اصلی کابینت مات دانست. برخی از طراحان معتقدند استفاده از کابینت‌های مات در طراحی داخلی آشپزخانه؛ یعنی نهایت مدرنیته! به طور کلی کابینت مات به کابینتی گفته می‌شود که میزان انعکاس نور در آن کم است و بخش زیادی از نوری را که به آن می‌تابد جذب می‌کند و بنابراین از براقیت زیادی برخوردار نیست. این نوع کابینت در طیف رنگی گسترده‌ای موجود است و طرح‌های گوناگونی هم دارد.

    اگر می‌خواهید با صرف هزینه کمتر آشپزخانه‌ای مدرن داشته باشید، بهتر است کابینت‌های مات را در اولویت قرار دهید. کابینت‌های مات برای یک طراحی مینیمال مناسب هستند و از آنجایی ‌که اصول طراحی مدرن بر مینیمال بودن تاکید دارند؛ بنابراین کابینت مدرن مات می‌تواند اولین انتخاب شما برای داشتن آشپزخانه‌ای مدرن باشد. در این مقاله به بررسی انواع کابینت‌های مات و مزایای آنها خواهیم پرداخت.

    طراحی و اجرای انواع کابینت مات، کابینت مدرن و کابینت کلاسیک در ایمکس دکو

    فرق کابینت مات و براق

    در کنار تفاوت کابینت مات و براق در میزان انعکاس نور، برای بررسی فرق کابینت مات و براق، باید آنها را در موارد زیر با یکدیگر مقایسه کنیم:

    1. از لحاظ سبک

    کابینت‌های براق به آشپزخانه ظاهری لاکچری و مدرن می‌بخشند. این کابینت‌ها بیشتر برای آشپزخانه‌ای به سبک مدرن مناسب هستند تا آشپزخانه‌های به سبک سنتی. کابینت‌های مات برای آشپزخانه‌هایی با ظاهری ساده و آرامش‌بخش عالی هستند. انعکاس‌های ظریف، رنگ‌های ملایم و ... باعث شده که این نوع کابینت طرف‌داران زیادی داشته باشد. کابینت‌های مات علاوه بر این که در طراحی آشپزخانه‌های مدرن، مناسب هستند؛ برای طراحی آشپزخانه‌هایی به سبک کلاسیک نیز پرکاربردند!

    کابینت براق

    2. از نظر دوام و سهولت نگهداری

    امروزه، به لطف فناوری و نوآوری، می‌توانید از بین طیف گسترده‌ای از کابینت‌ آشپزخانه، بادوام‌ترین آنها را انتخاب کنید. اگرچه هر دو نوع این کابینت‌ها می‌توانند در برابر آب مقاوم و بادوام باشند، اما اثر خراش‌ها و انگشت روی کابینت‌های براق بسیار بیشتر از کابینت‌های مات ظاهر می‌شوند.

    اگر بچه‌ کوچک یا حیوان خانگی دارید، تمیز نگه‌داشتن کابینت‌های براق، یک چالش بزرگ خواهد بود. البته اگر برای کابینت‌های دیواری خود که دسترسی به آن برای کودکان دشوار است، روکشی براق انتخاب نمایید؛ مشکلی وجود نخواهد داشت. شاید بتوان این موضوع را مهمترین تفاوت کابینت مات و برق دانست.

    3. از نظر قیمت

    به ‌طور کلی، کابینت‌های براق هزینه بیشتری دارند. روکش‌های مات معمولا مقرون ‌به ‌صرفه‌تر هستند. البته سعی کنید در انتخاب کابینت برای آشپزخانه خود، ابتدا علایق خودتان و سپس کیفیت کابینت را در اولویت قرار دهید و نه قیمت را.

    کابینت نیمه مات

    اگر می‌خواهید از هر دو حالت یعنی براقیت و مات بودن اجتناب کنید، از کابینت نیمه مات استفاده کنید. کابینت‌های آشپزخانه با روکش نیمه براق از مزایای کابینت‌های براق و مات برخوردار هستند. روکش نیمه‌مات نور را منعکس می‌کند؛ بنابراین نور در اطراف آشپزخانه تابیده می‌شود. علاوه بر این در کابینت نیمه مات، رد انگشت روی سطح به‌ اندازه سطح کابینت براق مشاهده نمی‌شود. بنابراین کابینت نیمه مات یک راه حل میانه برای شماست.

    انواع کابینت مات

    در ادامه به معرفی انواع کابینت مات می‌پردازیم:

    کابینت‌ های گلاس مات

    کابینت‌های مات، در واقع نوعی از کابینت‌های هایگلاس محسوب می‌شوند که درجه انعکاس نور در آنها به شدت پایین است. کابینت های هایگلاس عمدتا براق هستند اما میزان براقیت آنها قابل تغییر است؛ بنابراین شما با افزایش درجه براقیت، می‌توانید کابینت براق و با کاهش این درجه، کابینت مات داشته باشید.

    کابینت های گلاس مات یکی از ویژگی‌های بارز هر آشپزخانه مدرنی است. معمولاً این کابینت‌ها را بدون دستگیره می‌سازند تا بر زیبایی آنها افزوده شود. کابینت‌ هایگلاس مات عمدتاً از کابینت ملامینه و کابینت ام‌دی‌اف معمولی، درجه براقیت بیشتری دارند ولی نسبت به سایر کابینت‌های هایگلاس، کاملا مات هستند. یکی از نکات مثبت کابینت‌ هایگلاس مات این است که اثر دست و انگشتان روی آن نمی‌ماند و به همین دلیل محبوبیت زیادی دارند.

    کابینت پلی گلاس مات

    کابینت پلی گلاس مات

    ماده اولیه به ‌کار رفته در کابینت پلی گلاس مات، با ماده اولیه به ‌کار رفته در کابینت هایگلاس یکی است و هر دو کابینت از ام‌دی‌اف خام ساخته ‌و پرداخته می‌شوند. تنها تفاوت این کابینت با کابینت هایگلاس در روکش بیرونی آن است. برای ساخت روکش این کابینت یک لایه ملامین روی سطح ام‌دی‌اف قرار می‌گیرد و در نهایت نیز یک لایه نازک از پلی‌استر روی آن می‌کشند. از لحاظ دوام، کابینت‌های پلی گلاس مات از کابینت‌های های گلاس مقاوم‌تر هستند و وزن بسیار سبکی دارند.

    کابینت فایبرگلاس مات

    فایبرگلاس نوعی کامپوزیت از الیاف شیشه است و ماده اصلی به‌کاررفته در آن نیز پشم‌شیشه است. در ساختار این کابینت از مواد پلیمری هم استفاده شده است. کابینت فایبرگلاس مات، مقاومت به نسبت بالایی در مقابل سایر کابینت‌ها دارد. این نوع کابینت در برابر زدگی و خوردگی، آسیب‌ناپذیر است و گزینه مناسبی برای طراحی آشپزخانه شما است.

    کابینت لمی گلاس مات

    کابینت‌های لمی گلاس، روکشی از جنس PVC دارند و بسیار باکیفیت و بادوام هستند. کابینت لمی گلاس مات، این روزها بسیار پرطرف‌دار است و جزء جدانشدنی آشپزخانه‌های با سبک مدرن به شمار می‌رود.

    کابینت ام‌دی‌اف مات

    یکی از رایج‌ترین انواع کابینت برای طراحی آشپزخانه‌های مدرن، کابینت ام‌دی‌اف مات است. کابینت‌های ام‌دی‌اف طیف رنگی و طرحی گسترده‌ای دارند. این کابینت‌ها انعطاف بسیار بالایی در هنگام برش‌کاری دارند؛ بنابراین برای ساخت مدل‌های گوناگون کابینت آشپزخانه مناسب هستند.

    کابینت ام دی اف مات

    کابینت انزو مات

    کابینت انزو، یک مدل تولید شده توسط یک شرکت ایتالیایی است که به دلیل کیفیت بالای آن به سرعت مشهور شد. کابینت انزو مات، نوع خاصی از خانواده کابینت‌های پولیشی است. به ‌طور کلی کابینت انزو مات هم زیبا است و هم باکیفیت و بادوام. این نوع کابینت در دو نوع رنگ‌شده و با روکش PVC موجود است.

    کابینت وکیوم مات

    کابینت وکیوم همان کابینت ام‌دی‌اف معمولی است ولی با روکش PVC. کابینت‌های ام‌دی‌اف معمولی در برابر رطوبت مقاوم نبودند، به همین خاطر آن‌ها را با روکشی از PVC پوشاندند تا مقاومت آن را افزایش دهند. کابینت وکیوم مات نیز می‌تواند انتخاب مناسبی برای طراحی آشپزخانه شما به سبک مدرن باشد.

    کابینت ممبران مات

    بر خلاف تصور، ممبران یک ماده اولیه در ساخت کابینت نیست. درواقع ممبران، یک نوع روکش برای کابینت است. کابینت پایه را از چوب یا ام‌دی‌اف می‌سازند و سپس با ممبران روکش می‌کنند. یک نکته مثبت درباره کابینت ممبران، طرح پذیری آن است؛ بنابراین کابینت ممبران مات، انتخاب مطلوبی برای داشتن یک آشپزخانه مدرن است.

    کابینت ممبران مات

    کابینت ملامینه مات

    در ساخت کابینت ملامینه مات، پایه کابینت را با ام‌دی‌اف یا نئوپان می‌سازند و سپس با روکشی از ملامینه، می‌پوشانند. این نوع کابینت نیز به ‌خاطر ظاهر ماتی که دارد در طراحی آشپزخانه‌های مدرن بسیار پرکاربرد است.

    کابینت مات بهتر است یا براق؟

    در بررسی این موضوع که کابینت مات بهتر است یا براق، باید به چند عامل توجه کرد:

    • سلیقه شخصی: چه چیزی با سلیقه شخصی و نیاز شما مطابقت دارد؟ اگر به‌ ظاهر شیک و براق علاقه دارید، کابینت براق می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. اگر بیشتر به آشپزخانه‌ای با ظاهری ملایم‌تر و دنج‌تر علاقه‌مند هستید، کابینت‌های مات انتخاب بهتری هستند.
    • سبک زندگی: اعضای خانواده و سبک زندگی خود را در نظر بگیرید. اگر بچه‌ کوچک دارید، کابینت‌های مات انتخاب بهتری هستند. در غیر این صورت کابینت‌های براق هم می‌توانند گزینه مناسبی باشند.
    • نور طبیعی محیط: در صورتی که آشپزخانه شما نورگیر نیست استفاده از کابینت‌های براق کمک می‌کند که میزان انعکاس نور در محیط افزایش یابد و آشپزخانه شما روشن‌تر به نظر برسد.

    کابینت هایگلاس مات بهتره یا براق؟

    کابینت هایگلاس مات بهتره یا براق؟

    در پاسخ به این سوال که کابینت هایگلاس مات بهتره یا براق؟ باید بگوییم که پاسخ این سوال هم تا حد زیادی به نوع سلیقه و حساسیت شما و همچنین وضعیت نورگیری آشپزخانه بستگی دارد. کابینت‌های مات و براق، هر دو در طراحی آشپزخانه‌هایی به سبک مدرن کاربرد دارند. البته کابینت‌های مات برای آشپزخانه‌های سنتی نیز استفاده می‌شود. از لحاظ هزینه نیز کابینت‌های براق، گران‌تر هستند؛ اما تمیزکاری کابینت‌های براق یک چالش است؛ زیرا اثر دست یا دستمال روی این کابینت‌ها می‌ماند.

    12 بهمن 1401

    نظرات

    نام
    ایمیل
    نظر
    مقالات مرتبط
    ایمکس دکو

    گروه ایمکس با هدف ارائه‌ی محصولات چوبی با بالاترین کیفیت و پایین‌ترین قیمت به مشتریان عزیز پا به عرصه‌ی وجود گذاشت. هم اکنون توانسته با پیشرفت روزافرون خود تیمی حرفه ای تشکیل دهد. این تیم را طراحان، سازندگان و نصابان خبره همراهی می‌کنند. در حال حاضر تمرکز اصلی تیم ایمکس بر طراحی، ساخت و نصب کابینت، کمد و انواع دکوراسیون‌های منزل ساخته شده از چوب و مصنوعات چوبی است.

    مشاهده پروژه انجام شده

    نیاز به مشاوره دارید؟