کابینت دکوراتیو چیست؟

آنچه در این مقاله میخوانید
    کابینت دکوراتیو چیست؟

    انسان همواره در طول تاریخ پس از رفع نیازش به‌وسیله‌ی یک محصول، در پی زیباسازی آن و جذابیت بصری‌اش بوده است؛ به‌عنوان‌مثال پس از آن که البسه و پوشاک، او را از سرما و گرما حفظ کرد، انسان در اندیشه‌ی ایجاد تغییراتی در آن البسه و پوشاک برآمد و در جهت هرچه زیبا‌تر کردن آن گام برداشت.

    حال همین مثال را به مبحث آشپزخانه و کابینت دکوراتیو نیز می‌توان تعمیم داد؛ این‌گونه که پس از ورود کابینت به آشپزخانه‌ها و نجات انسان از شر بی‌نظمی و چیدمان وسایل، او به فکر اِعمال تغییراتی در نوع، طرح و سَبک آن کابینت افتاد تا زیبایی محیط آشپزی‌اش را دگرگون کند.

    دکوراتیو به چه معنی است؟

    «دکوراتیو» به‌نوعی خاص و نوین از معماری داخلی گفته می‌شود که با استفاده از دانش‌، متریال و اِلمان‌های متفاوت به هرچه زیباتر شدن دکوراسیون داخلی انجامیده و با ایجاد یک ارتباط کلی بین چیدمان وسایل و دیزاین منزل، به تجربه‌ی حس بهتر شما کمک خواهد کرد.

    در واقع مبحث دکوراتیو، تلفیقی از معماری و طراحی داخلی به شمار می‌رود؛ چراکه در انجام مراحل آن، هم مباحث معماری و ساخت‌وساز مطرح است و هم الهام‌ها و طرح‌های دیزاین و طراحی داخلی که اگر در این راه، در اجرای هریک از این دو مقوله کوتاهی رخ دهد، نمی‌توان انتظار یک طرح دکوراتیو تمام و عیار را داشت.

    منظور از کابینت دکوراتیو

    حال که از مفهوم کُلی دکوراتیو گفتیم، می‌خواهیم به مبحث کابینت دکوراتیو بپردازیم که با رعایت تمام نکات و قواعد این نوع از معماری داخلی، به تغییرات اساسی در فضای آشپزخانه و حتی در کل خانه خواهد انجامید.

    این سبک از طراحی کابینت، از تکامل انواع طرح‌های دیگر پدیدآمده که البته با رفع نقص‌های آنان، به شما طرحی کامل‌تر و بهینه‌تر ارائه داده که ضمن جذابیت ظاهری، در ارتقا کارکرد و تجربه‌ی کاری‌اش نیز، فوق‌العاده مؤثر است.

    کابینت دکوراتیو

    طراحی کابینت به‌صورت دکوراتیو چه تفاوتی با طرح‌های سنتی دارد؟

    طراحی کابینت دکوراتیو ضمن زیبا و هنری‌تر کردن فضای آشپزخانه، در انتقال حس و حال خوب و انرژی مثبت به افراد حاضر نیز فوق‌العاده مؤثر است درحالی‌که در روش سنتی طراحی کابینت، توجه ویژه‌ای به این مسائل نمی‌شود و در بهترین شرایط، از طرح‌های تکراری و نامتعارف استفاده شده که نه‌تنها زیبایی خاصی به آشپزخانه نمی‌بخشد بلکه با عدم ارتباط و همخوانی با سایر المان‌ها و مشخصه‌های محیط، در انتقال حس و انرژی نیز ناموفق خواهد بود.

    بسیاری از افراد گمان می‌کنند که باتوجه‌به قدمت طولانی طراحی کابینت سنتی، استفاده از آن در افزودن حس اصالت به آشپزخانه، کمک شایانی می‌کند اما برخلاف نظر آن‌ها، در برخی موارد طراحی دکوراتیو، با شناخت درست از مؤلفه‌های اصالت و ادغام اصولی آن‌ها، فضای آشپزخانه را بسیار اصیل‌تر و یکپارچه‌تر می‌گرداند.

    مزایای طراحی کابینت به‌صورت دکوراتیو

    یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های طراحی کابینت دکوراتیو، در فضاسازی بهتر در محیط آشپزخانه است که به دلیل تقسیم‌بندی‌های درست و اندازه‌گیری شده، در بسیاری از موارد فضای بیشتری در اختیار افراد قرار گرفته و امکان چیدن وسایل بیشتری را خواهند داشت.

    پس از صرفه‌جویی در فضا، باید به تنوع بسیار بیشتر این نوع از طراحی کابینت اشاره داشت که می‌تواند گستره‌ی وسیع‌تری از سلایق و انتخاب‌های مختلف را پوشش داده و میزان رضایت‌مندی بالایی در پی داشته باشد.

    از دیگر مزیت‌های طراحی کابینت به‌صورت دکوراتیو نیز می‌توان به یکپارچه‌تر شدن محیط آشپزی، در دسترس قرارگرفتن بیشتر وسایل ضروری‌تر و حتی ارزشمند‌تر کردن خانه در هنگام فروش آن اشاره کرد.

    طراحی کابینت دکوراتیو

    در طراحی کابینت دکوراتیو چه نکاتی در نظر گرفته می‌شود؟

    اولین و مهم‌ترین نکته‌ای که در این طراحی باید مد نظر داشت، سلیقه و نیاز مخاطب است که تعیین‌کننده‌ی بسیاری از موارد نظیر متریال مورداستفاده، سبک طراحی و... به شمار می‌رود.

    از دیگر نکات مهم نیز می‌توان به شرایط محیطی نظیر میزان رطوبت آشپزخانه و... اشاره کرد که در انتخاب طراحی کابینت دکوراتیو فوق‌العاده حائز اهمیت است.

    از اهمیت تِرِند و به‌روز بودن سبک طراحی نیز نمی‌شود نام نبرد که محصول علاوه بر برآورده‌کردن انتظار مشتری، باید با طرحی متناسب و امروزی ساخته شود تا پس از زحمات فراوان در تولید، قدیمی و ازمدافتاده به نظر نیاید.

    در طراحی کابینت دکوراتیو از چه اِلمان‌هایی استفاده می‌شود؟

    در طراحی کابینت دکوراتیو از چه اِلمان‌هایی استفاده می‌شود؟

    از مهم‌ترین المان‌ها و مشخصه‌ها در طراحی کابینت دکوراتیو، می‌توان به ادغام و ترکیب مسائل حوزه‌های گوناگون اشاره کرد؛ برای مثال در این نوع از طراحی، ضمن استفاده از المان‌ها و مؤلفه‌های هنری به منظور جلوه‌گری بیشتر، باید از مفاهیم روان‌شناختی نظیر روان‌شناسی رنگ و حتی از المان‌های جامعه‌شناختی نظیر تفاوت در فرهنگ و سنت‌های مردم یک محیط در مقایسه با محیطی دیگر نیز بهره برد تا با طرحی مشتری‌پسند روبه‌رو شد.

    در این نوع طراحی کابینت، ضمن بهره‌گیری از متد‌ها و المان‌های جدید، باید به نمادها و مشخصه‌های کهن نیز رجوع کرد تا ضمن ارائه‌ی یک طرح نوآورانه، ارزش‌ها و هویت نیز به آن تزریق شده تا شاهد کنتراستی بی‌نظیر باشیم.

    از دیگر مسائل مهم نیز توجه به‌سادگی نهایی طرح و پرهیز از طرح‌های شلوغ و خسته‌کننده می‌باشد که در برگزیده شدن در نظر مخاطب فوق‌العاده مؤثر است.

    کابینت دکوراتیو

    آیا برای تمام خانه‌ها می‌توان کابینت دکوراتیو طراحی کرد؟

    یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های طراحان کابینت دکوراتیو، پیاده‌سازی طرح‌های مدنظر خود در شرایط محیطی نامناسب بوده که با پیشرفت‌های روزافزون و چشمگیر در این حوزه، می‌توان به غالب درخواست‌های طرف‌داران این نوع از طراحی کابینت جواب مثبت داد.

    باید توجه داشت که هرچه یک خانه از مواد و مصالح بهتری در هنگام ساخت بهره برده باشد، شرایط انجام طراحی کابینت به‌صورت دکوراتیو برای طراحان تسهیل شده و نهایتاً پروژه به شرایط ایدئال خود نزدیک‌تر خواهد شد.

    سخن پایانی

    برخلاف گذشته که افراد معتقد بودند فقط وجود یک محیط ساده و وسایل لازم آشپزی برای پخت‌وپز و سایر فعالیت‌های منزل کافی است، امروزه همگان به اهمیت زیبایی و انتقال حس خوب از مرتب بودن محیط و زیبایی فضای آشپزخانه توجه دارند چرا که می‌دانند دریافت انرژی مثبت بر محیط روی روابط اعضای خانواده و آرامش آن‌ها نقش عمده‌ای دارد. کابینت دکوراتیو یکی از انواع طراحی کابینت است که می‌تواند این حس آرامش را منتقل کند.

    28 اردیبهشت 1400

    نظرات

    نام
    ایمیل
    نظر
    مقالات مرتبط
    ایمکس دکو

    گروه ایمکس با هدف ارائه‌ی محصولات چوبی با بالاترین کیفیت و پایین‌ترین قیمت به مشتریان عزیز پا به عرصه‌ی وجود گذاشت. هم اکنون توانسته با پیشرفت روزافرون خود تیمی حرفه ای تشکیل دهد. این تیم را طراحان، سازندگان و نصابان خبره همراهی می‌کنند. در حال حاضر تمرکز اصلی تیم ایمکس بر طراحی، ساخت و نصب کابینت، کمد و انواع دکوراسیون‌های منزل ساخته شده از چوب و مصنوعات چوبی است.

    مشاهده پروژه انجام شده

    نیاز به مشاوره دارید؟