مزایا و معایب کابینت بدون دستگیره

آنچه در این مقاله میخوانید
    مزایا و معایب کابینت بدون دستگیره

    زیبایی کارگاه آشپزی شما

    آشپزخانه قلب هر خانه‌ای است و دکوراسیون آن در زیباتر دیده شدن خانه اهمیت زیادی دارد؛ مثلا، اگر شما از طرح‌های سرد و بی‌روح برای آشپرخانه استفاده کنید، کل خانه‌ی شما بی‌رنگ و بی‌روح جلوه می‌کند. در طراحی دکوراسیون آشپزخانه، کابینت‌ها نقش اصلی را ایفا می‌کنند و مهم‌ترین بخش کار طراحی به‌شمار می‌روند. امروزه سبک‌های طراحی مدرن به‌سمت مینیمال شدن می‌روند و سعی می‌شود که تا جای ممکن عناصر اضافه را حذف کنند. در این سبک طراحی دستگیره‌ی کابینت نیز به‌عنوان یک عنصر اضافه شناخته شده که کاربرد چندانی ندارد و حتی بعضی مواقع یک چیز دست‌وپاگیر به‌شمار می‌رود که نبودش می‌تواند بهتر هم باشد. شاید برای شما هم سؤال شده باشد که چطور می‌توان یک کابینت را بدون دستگیره طراحی کرد و اصلا چه لزومی برای این کار وجود دارد؟ در این مقاله شما پاسخ این سؤال را خواهید یافت و می‌بینید که کابینت بدون دستگیره چقدر می‌تواند کارایی داشته باشد.

     

    کابینتی در نهایت سادگی

    تعریف کابینت بدون دستگیره کاملا از روی نامش مشخص است؛ کابینت‌هایی که دستگیره برای باز کردن در‌شان ندارند و باید به روشی دیگر بازوبسته شوند. در این نوع کابینت از شیارهایی در قسمت کناری یا بالایی برای باز کردن در استفاده می‌شود و ابزاری به‌نام دستگیره روی آن وجود ندارد. کلیه‌ی قسمت‌های داخلی کابینت‌های بدون دستگیره، شبیه نوع دستگیره‌دار آن بوده و تنها فرق آن‌ها، نبود دستگیره و شیوه‌ی باز کردن‌شان است. شاید برخی افرادی که مشکلات فیزیکی دارند یا ناخن‌های دست‌شان بلندتر است، از بابت باز کردن در این نوع کابینت، نگرانی‌هایی داشته باشند؛ اما، زمانی که با آن کار کنید، متوجه می‌شوید که این مدل کابینت به‌لحاظ راحتی کار تفاوت چندانی با نوع دستگیره‌دار نخواهد داشت. اغلب در طراحی کابینت‌های بدون دستگیره از چوب و متریال براق استفاده شده تا جلوه‌ی مینیمالیستی بهتری به آشپزخانه داده شود.

     

    سازه‌هایی به‌نام کابینت بدون دستگیره

    در اغلب مواقع یک کابینت بدون دستگیره در واقع همان کابینتِ دستگیره مخفی است که سطح روی درِ آن کاملا خالی و تمیز نگه داشته شده؛ اما، برخی از مدل‌های این کابینت فناوری‌های دیگری را جایگزین دستگیره کرده‌‌اند. ممکن است مدل‌های دیگری از کابینت‌های بدون دستگیره کامل یا کابینت دستگیره مخفی، در بازار موجود باشد که با این سه مدل تفاوت ظاهری داشته باشد؛ ولی به‌طور کلی انواع مدل‌های کابینت بدون دستگیره زیر همین سه دسته‌ی اصلی جای می‌گیرند. در ادامه این سه مدل کابینت‌ را بررسی می‌کنیم:

     

    • کابینت‌های بدون دستگیره‌ی ریلی یا Blum Tip-On: کابینت‌های ریلی با فشار دادن در‌شان باز می‌شوند و نیاز به گرفتن در کابینت نیست. در داخل کابینت یک ریل فلزی با خاصیت مغناطیسی یا الکتریکی قرار می‌گیرد که کابینت روی آن می‌غلطد و با کمک نیروی دست و الکتریسیته یا مغناطیس، باز‌و‌بسته می‌شود. این نوع کابینت نسبت به نوع کابینت دستگیره مخفی، قیمت بیشتری دارد؛ چون یک سری سخت‌افزار اضافه برای ریل‌های داخل کابینت نیاز است.

     

    • کابینت j-pull یا j شکل: نوعی از کابینت‌های دستگیره مخفی محسوب می‌شود که در قسمت بالایی در آن یک شیار j شکل قرار گرفته و با قرار دادن انگشتان داخل آن، می‌توان در کابینت را باز کرد. علت انتخاب شیارهای j شکل برای این مدل کابینت، راحتی تمیز کردن آن و جلوگیری از جمع شدن خُرده‌های نان و غذا در گوشه‌های آن است.

     

    • کابینت‌های کاملا بدون دستگیره یا True Handleless: در این مدل از کابینت اساسا چیزی به اسم دستگیره دیده نمی‌شود؛ حتی یک شیار کوچک! تکنولوژی به‌کار رفته در این نوع بسیار ساده است و تنها کاری که انجام شده این است که میان در کابینت و بدنه‌ی آن یک فاصله‌ی تقریبا یک تا دو سانتی قرار داده شده که افراد بتوانند انگشتشان را پشت در کابینت قرار داده و با یک فشار کوچک در را باز کنند.

    چرا کابینت‌های بدون دستگیره محبوب‌ترند؟

    کابینت بدون دستگیره مزایای زیادی نسبت به نوع دستگیره‌دار آن دارد که در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

    • شاید اصلی‌ترین امتیاز این نوع کابینت، طراحی سخت‌افزاری آن باشد که به‌خاطر نبود دستگیره، مزاحمت کمتری ایجاد می‌کند.
    • امنیت این نوع کابینت بیشتر است؛ چون کودکان نمی‌توانند به‌سراغ آن بروند و به‌نوعی نگرانی مادران از دسترسی فرزندان کوچک‌شان به وسایل تیز و خطرناک را برطرف می‌کند.
    • تمیز کردن این نوع کابینت نسبت به سایر مدل‌ها، بسیار ساده‌تر است.
    • استفاده از کابینت‌های بدون دستگیره، آشپزخانه‌ی شما را ساده‌تر و مرتب‌تر نمایش می‌دهد و این مسئله باعث می‌شود فضای آشپزخانه آرامش‌بخش‌تر باشد.
    • راحتی کار با کابینت‌های بدون دستگیره بر کسی پوشیده نیست و در برخی از مدل‌ها، شما حتی زمانی که دستتان پر باشد هم می‌توانید آن را باز کنید.
    • یکی از برترین امتیازات کابینت بدون دستگیره این است که همیشه به‌عنوان یک طراحی به‌روز دیده می‌شود؛ چون دستگیره‌ای ندارد که به‌مرور زمان قدیمی شود.

     

    این تکنولوژی هم بی‌نقص نیست

    این کابینت‌ها هم مانند هر تکنولوژی دیگری که به بازار معرفی شده، یک سری معایب دارد؛ مثلا:

    • قیمت: برخلاف تصور عموم، کابینت‌های بدون دستگیره قیمت بیشتری نسبت به نوع دستگیره‌دار آن دارد؛ چون طراحی آن نسبت به‌‌نوع بدون دستگیره پیچیدگی‌های بیشتری دارد؛ خصوصا نوع ریلی آن.
    • نگهداری: در این مدل کابینت شما باید دقت بیشتری در باز‌و‌بسته کردن در کابینت داشته باشید و نمی‌توان آن را به‌‌راحتی نوع دستگیره‌دار دانست.
    • دوام: مدل‌های ریلی کابینت‌های بدون دستگیره دوام کمتری نسبت به سایر مدل‌های کابینت‌های دستگیره‌دار و بدون دستگیره دارند، چون ابزارآلات آن ممکن است زودتر فرسوده شوند.

    چه وقت کابینت بدون دستگیره بخریم؟

    کابینت بدون دستگیره بیشتر برای آشپزخانه‌هایی مناسب است که تعداد زیادی کابینت دارند؛ چون نبود دستگیره باعث می‌شود آشپزخانه‌ی شما منظم‌تر به‌نظر برسد. علاوه بر این، برای آشپزخانه‌های کوچک و جمع‌وجور هم استفاده از کابینت‌های بدون دستگیره، به‌علت نبود آیتم اضافی، فضا را روشن‌تر و بزرگ‌تر نشان می‌دهند. اگر شما هم به طراحی کابینت‌ چوبی علاقه دارید، نبود دستگیره می‌تواند جلوه‌ی بهتری برای کابینت‌های شما داشته باشد. از آنجایی‌که یک کابینت‌های بدون دستگیره، ساده و مینیمال است، شما می‌توانید هر طرح شلوغ دیگری نظیر کاشی‌های نقش‌دار را در کنار آن به‌کار ببرید، بدون اینکه نگران همخوانی اجزا با یک‌دیگر باشید. در نهایت باید بگوییم اگر شما هم عاشق طراحی‌های شسته و رفته هستید و کار در آشپزخانه‌ی شلوغ، ذهن‌تان را به‌هم می‌ریزد، بهتر است طراحی کابینت از نوع بدون دستگیره را اولویت اول‌تان قرار دهید.

     

    موقع انتخاب حواستان را جمع کنید

    کابینت بدون دستگیره در انواع مختلفی در بازار موجود است و در ساخت آن، متریال‌های گوناگونی به‌کار می‌رود. نکته‌ای که باید در انتخاب متریال کابینت در نظر داشته باشید این است که جنس کابینت نباید به‌گونه‌ای باشد که جای انگشت روی آن بماند؛ چون از زیبایی کابینت‌های شما کم می‌کند. همچنین نوعی را انتخاب کنید که سطح آن کاملا صاف و صیقلی باشد؛ چون تمیز کردن کابینت‌هایی با سطح صیقلی، نسبت به نوع‌های دیگر بسیار ساده‌تر است.

    کمی گران‌تر ولی باارزش‌تر

    اغلب افراد بر این باورند که کابینت‌های بدون دستگیره، به‌علت حذف شدن دستگیره، قیمت کمتری نسبت به مدل‌های دستگیره‌دار دارند؛ درحالیکه کاملا برعکس است. مکانیزم‌هایی که برای باز شدن در و کشوهای این نوع کابینت استفاده می‌شود، معمولا پیچیده‌تر از نوع دستگیره‌دار است و نیاز به طراحی و سخت‌افزارهای بیشتری دارد که این مسئله باعث می‌شود قیمت این نوع کابینت نیز بیشتر باشد. علاوه‌بر این، نصب کابینت‌ بدون دستگیره نیاز به تخصص دارد و باید هزینه‌ی بیشتری نیز برای نصب آن بپردازید.

    خلاصه‌ی کلام اینکه

    کابینت‌ بدون دستگیره یکی از تکنولوژی‌هایی است که امروزه جایگزین کابینت‌های سنتی و دستگیره‌دار شده و هدف از طراحی آن، حذف هرگونه آیتم اضافه نظیر دستگیره‌ها از آشپزخانه‌ی شماست. این نوع کابینت جلوه‌ی زیباتری نسبت به کابینت‌های دستگیره‌دار دارد و فضای آشپزخانه شما را بزرگ‌تر نشان می‌دهد. استفاده از خطوط براق ظریف و مینیمال، احساس مدرن بودن به آشپزخانه‌ می‌دهد و تمیزی و سادگی آن روحیه‌ی شما را هنگام کار در آشپزخانه بهتر خواهد کرد. امروزه استفاده از رنگ‌های سفید و روشن در طراحی کابینت آشپزخانه‌ها، بسیار باب شده و مسلما تمیز کردن آن‌ها نیز یک چالش بزرگ برای بسیاری از خانم‌ها به‌شمار می‌رود. کابینت بدون دستگیره می‌تواند یک راه‌حل اساسی برای چنین مشکلی باشد و برای همیشه شما را از وجود چربی‌ها و لکه‌های کناره و روی دستگیره راحت کند.

    منبع:

    houzz.com.au/magazine/is-a-handleless-kitchen-right-for-you-stsetivw-vs~49954976

    08 خرداد 1400

    نظرات

    نام
    ایمیل
    نظر
    مقالات مرتبط
    ایمکس دکو

    گروه ایمکس با هدف ارائه‌ی محصولات چوبی با بالاترین کیفیت و پایین‌ترین قیمت به مشتریان عزیز پا به عرصه‌ی وجود گذاشت. هم اکنون توانسته با پیشرفت روزافرون خود تیمی حرفه ای تشکیل دهد. این تیم را طراحان، سازندگان و نصابان خبره همراهی می‌کنند. در حال حاضر تمرکز اصلی تیم ایمکس بر طراحی، ساخت و نصب کابینت، کمد و انواع دکوراسیون‌های منزل ساخته شده از چوب و مصنوعات چوبی است.

    مشاهده پروژه انجام شده

    نیاز به مشاوره دارید؟