کابینت پوششی، مقاوم در برابر رطوبت و حرارت

آنچه در این مقاله میخوانید
    کابینت پوششی، مقاوم در برابر رطوبت و حرارت

    پلی اورتان یکی از انواع رنگ‌های پوششی‌ست که برای ساخت کابینت استفاده می‌شود. این رنگ، تنوع بی‌نظیری دارد و می‌تواند فضایی خاص، رویایی و لوکس به آشپزخانه شما بدهد. کابینت پوششی با رنگ پلی اورتان در حال حاضر یکی از باکیفیت‌ترین نمونه‌های کابینت است که در هر سبکی هم قابل اجراست.

    مقاومت این کابینت در برابر رطوبت و حرارت به شکل شگفت انگیزی بیشتر از نمونه‌های دیگر است و به همین دلیل ارزش هزینه کردن را دارد. ما در ایمکس با بهره گیری از دستگاه‌های تخصصی حکاکی کابینت و رنگ آمیز پلی اورتان، کابینت‌هایی با طرح و رنگ خاص و کیفیتی عالی به شما ارائه می‌دهیم. در این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد کابینت پوششی صحبت کنیم.

    طراحی و اجرای انواع کابینت پوششی در مجموعه ایمکس دکو

    کابینت پوششی چیست؟

    در فرآیند ساخت کابینت پوششی، یک لایه رنگ پلی اورتان با دستگاه مخصوص روی چوب طبیعی یا MDF خام کشیده می‌شود و به همین دلیل به آن کابینت پوششی می‌گویند.

    البته برخی افراد این نوع کابینت را با عنوان کابینت پلی اورتان نیز می‌شناسند که عنوانی غلط است؛ چرا که پلی اورتان فقط نام رنگی‌ست که روی بدنه کابینت می‌خورد. از کابینت پوششی برای ساخت مدل‌های کابینت مدرن و نئوکلاسیک استفاده می‌شود. اما استفاده از آن در ساخت مدل‌های نئوکلاسیک مرسوم‌تر است.

    کابینت پوششی سفید

    رنگ پلی اورتان چیست؟

    رنگ پلی اورتان، رنگی دو جزئی‌ست که بر پایه رزین پلی اورتان ساخته می‌شود و اجزای آن رزین و هاردنر است. به دلیل ماندگاری و مقاومت بالایی که این رنگ دارد، عموما به عنوان پوشش در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. رنگ پلی اورتان بر 2 پایه آب و روغن تولید می‌شود که در ادامه بیشتر درباره آن‌ها صحبت خواهیم کرد.

    مزایای کابینت با رنگ پوششی

    طول عمر بالا و زیبایی رنگ پوششی پلی اورتان، مهم‌ترین مزیت این سبک کابینت می‌باشد. در کابینت‌هایی که یک لایه روکش روی MDF کشیده می‌شود، لازم است اطراف درب و بدنه، نوار PVC بخورد تا مقاومت روکش بیشتر شود. این امر ضمن اینکه زیبایی کابینت را کم می‌کند، باعث می‌شود رطوبت و حرارت به راحتی به سطح زیر روکش، نفوذ کرده و کابینت را خراب کند. اما رنگ پوششی کاملا روی سطح چوب یا MDF کشیده می‌شود و آن را نفوذ ناپذیر می‌کند. از دیگر مزایای کابینت با رنگ پوششی، می‌توان موارد زیر را نام برد:

    • کابینت پوششی تنوع گسترده‌ای از رنگ و مدل دارد و دست شما را برای انتخاب کاملا باز می‌گذارد. شما می‌توانید آشپزخانه خود را به وسیله این کابینت به شکل مدرن، کلاسیک و نئوکلاسیک و با رنگ‌های مختلف دیزاین کنید.
    • بر روی رنگ پلی اورتان، یک لایه نانو کشیده می‌شود و مقاومت کابینت در برابر رطوبت را دو چندان می‌کند.
    • کابینت پوششی در برابر خط و خش، آسیب، حرارت و ضربه مقاومت بالایی دارد و تا سال‌های زیاد سالم می‌ماند.
    • لک و رد انگشت روی این کابینت نمی‌ماند و نظافت آن بسیار راحت است.

    قیمت کابینت رنگ پوششی

    معایب کابینت رنگ پوششی

    کیفیت بالای رنگ پلی اورتان عیبی برای این سبک کابینت باقی نگذاشته است. اما بهتر است بدانید قیمت این کابینت نسبت به سبک‌های مدرن دیگر گران‌تر است و اگر به دنبال یک کابینت اقتصادی هستید، کابینت پوششی برای شما مناسب نیست. ضمن اینکه مراحل ساخت و اجرای این کابینت بسیار حساس است و کوچک‌ترین اشتباهی کیفیت و زیبایی کابینت را از بین می‌برد.

    به همین دلیل لازم است کابینت پوششی خود را تنها به یک مجموعه متخصص و حرفه‌ای سفارش دهید. ایمکس در زمینه ساخت و نصب کابینت پوششی سال‌ها تجربه دارد و می‌تواند کابینت شما را با عالی‌ترین کیفیت آماده تحویل کند.

    انواع کابینت پوششی

    کابینت‌‌های پوششی را بر چند اساس می‌توان طبقه‌بندی کرد که در ادامه هر یک را بررسی می‌کنیم:

    کابینت رنگ پوششی

    انواع کابینت پوششی براساس نوع حلال

    پلی اورتان در 2 نوع حلال در آب و حلال در روغن تولید می‌شود. بر این اساس کابینت با رنگ پلی اورتان، 2 دسته دارد:

    • کابینت با رنگ پوششی حلال در روغن؛ این نوع رنگ، عایق بسیار مناسبی‌ست و از کابینت در برابر خط و خش و دیگر آسیب‌ها محافظت می‌کند. مشکل این رنگ، دیر خشک شدن آن است و اگر لایه‌های زیرین رنگ خیس باشد و رنگ جدید روی آن بخورد، پوسته پوسته می‌شود. بنابراین فرآیند ساخت کابینت با آن کمی طولانی‌تر است. اما نتیجه نهایی کار، زیبایی فوق العاده‌ای به آشپزخانه شما می‌دهد.
    • کابینت با رنگ پوششی حلال در آب: این رنگ کاملا شفاف، بی‌رنگ و بی‌بو است و باعث تغییر رنگ یا براق‌تر شدن چوب نمی‌شود. بنابراین اگر می‌خواهید رنگ چوب بدون تغییر بماند، این رنگ برای شما مناسب است. میزان عایق بودن این پلی اورتان، نسبت به مدل حلال در روغن کمتر است. اما سریعتر خشک می‌شود و سرعت کار را بالا می‌برد.

    انواع کابینت رنگ پوششی براساس مغزی کابینت

    کابینت پوششی براساس مغزی به 2 دسته تقسیم می‌شود. مغزی چوب و مغزی MDF. با اینکه مغزی چوب کیفیت بالاتری دارد، اما هزینه آن نیز بیشتر است. به همین دلیل در حال حاضر، استفاده از MDF برای ساخت این کابینت مرسوم‌تر است.

    انواع کابینت پوششی براساس شکل ظاهری

    ویژگی مهم پلی اورتان این است که می‌توان میزان ماتی و براقی آن را مطابق سلیقه مشتری تغییر داد و این مورد برای مخاطب از همه مهم‌تر است؛ چرا که مستقیما بر نمای آشپزخانه تاثیر می‌گذارد. کابینت‌های پوششی را براساس شکل ظاهری به 2 دسته تقسیم می‌کنند:

    • کابینت پوششی براق؛ این مدل بیشتر برای آشپزخانه‌های مدرن استفاده می‌شود و محیط را روشن‌تر و بزرگتر نشان می‌دهد. به همین دلیل برای آشپزخانه‌های کوچک بسیار مناسب است. پلی اورتان براق بیشتر بر پایه روغن است و نسبت به نمونه مات، دوام و ماندگاری بیشتری دارد.
    • کابینت پوششی مات؛ مدل مات پلی اورتان، بیشتر برای کابینت‌های کلاسیک و نئوکلاسیک مناسب است و فضای بی‌نظیری به آشپزخانه می‌دهد. لکه انگشت و کثیفی، روی کابینت پوششی به خصوص مدل مات آن نمی‌ماند و به راحتی تمیز می‌شود.

    مراحل ساخت کابینت پوششی

    همانطور که خواندید، مراحل ساخت این مدل کابینت حساسیت‌های زیادی دارد و حتما باید توسط یک گروه متخصص و حرفه‌ای انجام شود. هر یک از مراحلی که در ادامه توضیح خواهیم داد، نیازمند دقت و حوصله فراوان است.

    ساخت اسکلت کابینت

    در این مرحله بدنه و درب‌های کابینت، متناسب با سلیقه مشتری ساخته خواهد شد. شما می‌توانید کابینت پوششی خود را به صورت مدرن، کلاسیک، نئوکلاسیک و حتی انزو سفارش دهید که کابینت پوششی سفید می‌باشد.

    کابینت با رنگ پوششی

    سمباده زنی و زیرسازی قطعات

    در دومین مرحله، تمام قطعات باید پرداخت و سمباده زنی شوند تا سطحی کاملا صاف و صیقلی پیدا کنند. اگر سطح قطعات اندکی ناهمواری داشته باشند، رنگ خراب می‎‌شود. بنابراین اهمیت این مرحله بسیار بالاست.

    حکاکی روی درب

    در سبک کلاسیک و نئوکلاسیک، درب و گاهی بدنه کابینت طرح‌دار است. در این مرحله طرح‌های روی درب را با دستگاه CNC حکاکی می‌کنند و اگر طرح شما گل یا تاجی داشته باشد، در این مرحله روی بدنه کابینت نصب می‌شود.

    رنگ آمیزی

    در نهایت قطعات برای رنگ آمیزی وارد محیطی کاملا تمیز و ایزوله می‌شوند؛ چرا که رنگ پلی اورتان به صورت مرحله‌ای روی کابینت پاشیده می‌شود و در هر مرحله احتمال نشستن گرد و غبار روی بدنه و خراب شدن رنگ وجود دارد.

    در نمونه‌های باکیفیت این مدل کابینت حداقل 6 مرحله رنگ روی هر قطعه پاشیده می‌شود. هر مرحله حدودا یک روز زمان می‌برد تا خشک شود و پس از خشک شدن در صورت نیاز، مجدد سمباده می‌خورد و سپس مرحله بعدی رنگ به وسیله فرچه یا دستگاه مخصوص پاشیده می‌شود. هرچه لایه‌های رنگ بیشتر باشد، مقاومت پلی اورتان نیز بیشتر می‌شود. به شرطی که مراحل رنگ آمیزی با حوصله و دقت انجام شده باشد.

    رنگ بندی کابینت پوششی

    گرچه کابینت پوششی سفید و سبز در حال حاضر در بازار طرفداران زیادی دارد، اما بهتر است بدانید تنوع رنگ بندی این کابینت بسیار بالاست. طیف رنگی تیره و روشن، رنگ‌های طرح چوب، رنگ‌های پاستیلی و شاد و رنگ‌های سنگین و موقر، همه در پالت رنگی کابینت پوششی قرار دارد.

    تفاوت کابینت پوششی با سایر کابینت‌ها

    در حال حاضر در بازار کابینت‌های زیادی با مغزی MDF ساخته می‌شوند. مانند کابینت ممبران، هایگلاس، لمی گلاس و پلی گلاس. شاید برای شما سوال باشد که تفاوت کابینت پوششی با این کابینت‌ها چیست؟

    در مراحل ساخت مدل‌های دیگر کابینت پس از حکاکی با CNC، لایه‌ای به عنوان روکش روی مغزی MDF قرار می‌گیرد. پلکسی گلاس و پی‌وی‌سی از جمله روکش‌هایی هستند که روی MDF کشیده می‌شوند. اما برای ساخت کابینت رنگ پوششی، رنگ پلی اورتان را روی مغزی MDF می‌پاشند و در حقیقت ام دی اف را رنگ می‌کنند. ام دی اف با رنگ و روکش، هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارد و جلوه هرکدام با بقیه متفاوت است. انتخاب متریال کابینت به سلیقه شما شما بستگی دارد.

    قیمت کابینت رنگ پوششی

    نحوه محاسبه قیمت کابینت رنگ پوششی مانند سایر کابینت‌ها می‌باشد اما به طور کلی قیمت هر متر آن بیشتر از مدل‌های دیگر است. البته با توجه به اینکه طول عمر و مقاومت این کابینت نسبت به سایر کابینت‌ها خیلی بیشتر است و دیرتر خراب می‌شود، می‌توان گفت قیمت آن صرفه خوبی دارد. عوامل موثر بر قیمت کابینت رنگ پوششی عبارتند از:

    • جنس مغزی کابینت که می‌تواند چوب یا ام دی اف باشد.
    • سبک کابینت که سه دسته کلاسیک، نئوکلاسیک و مدرن دارد.
    • براق یا مات بودن پلی اورتان
    • حلال رنگ که روغن یا آب است.
    • ایرانی یا خارجی بودن رنگ
    • تعداد لایه‌های رنگی که روی کابینت می‌خورد.
    • مدل کابینت و مساحت آشپزخانه
    • یراق آلات و اکسسوری‌های ساخت کابینت

    برای سفارش کابینت پوششی پلی اورتان می‌توانید با کارشناسان ایمکس تماس بگیرید تا پس از مشاوره، قیمت نهایی محصول مورد نظر شما را خدمتتان اعلام کنند.

    نمونه کابینت پوششی ساخته شده در ایمکس

    سفارش کابینت پوششی به ایمکس

    اگر قصد خرید یک کابینت باکیفیت که سال‌ها برایتان کار کند را دارید، بدون شک کابینت پوششی یکی از بهترین گزینه‌ها برای شما خواهد بود. این کابینت زیبایی و تنوع گسترده‌ای دارد و می‌تواند هر سلیقه‌ای را راضی کند. نگهداری از آن نیز بسیار راحت است و فقط با یک پارچه نرم و مرطوب می‌توانید کابینت خود را مثل روز اول کنید.

    اما توجه داشته باشید که تمام این مزایا، برای کابینتی‌ست که اصولی و درست ساخته شده باشد. البته نیازی نیست نگران باشید. کارشناسان ایمکس با سال‌ها تجربه در زمینه ساخت کابینت‌های مختلف و کار با رنگ پلی اورتان در خدمت شما هستند و می‌توانند کابینت شما را با بهترین کیفیت آماده کنند. ما به شما اطمینان می‌دهیم کابینتی که به شما تحویل می‌دهیم، تا سال‌ها سلامت و زیبا باقی بماند.

    13 اردیبهشت 1402

    نظرات

    نام
    ایمیل
    نظر
    مقالات مرتبط
    ایمکس دکو

    گروه ایمکس با هدف ارائه‌ی محصولات چوبی با بالاترین کیفیت و پایین‌ترین قیمت به مشتریان عزیز پا به عرصه‌ی وجود گذاشت. هم اکنون توانسته با پیشرفت روزافرون خود تیمی حرفه ای تشکیل دهد. این تیم را طراحان، سازندگان و نصابان خبره همراهی می‌کنند. در حال حاضر تمرکز اصلی تیم ایمکس بر طراحی، ساخت و نصب کابینت، کمد و انواع دکوراسیون‌های منزل ساخته شده از چوب و مصنوعات چوبی است.

    مشاهده پروژه انجام شده

    نیاز به مشاوره دارید؟